Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman oogt 'aangeslagen' na intimiderend busbezoek

De dag na de zeperd in Eindhoven was er een waarop wonden werden gelikt en waarop werd teruggekeken op een uiterst pijnlijke zondag. Een zichtbaar aangeslagen Joël Veltman werd maandag bij sportpark De Toekomst opgevangen door een journalist van De Telegraaf.

16 april 2018 - 16:37
UsershyraDesktopajax_dataimages9fcf0b3cc55149b398e3b882e1d05ca3_normal
De pijn bij Veltman was maandag van het gezicht te scheppen... © Ajax Images

Het zijn taferelen die we inmiddels kennen als er dingen aan de hand zijn bij Ajax. Spelers worden dan, bij het verlaten van het trainingscomplex, opgevangen door journalisten. Veltman draaide zijn raam open voor een draaiende camera van De Telegraaf, die een plopkap door het raam naar binnen stak.

“Wat wil je horen, dat we slecht hebben geslapen? Dat we een kutnacht hebben gehad? Ja, natuurlijk, het is allemaal kut,” aldus de aanvoerder in de microfoon, terwijl hij tussen de bedrijven door nog tijd ziet een supporter te voorzien van een handtekening. Het gezicht van Veltman oogt getekend, bijna asgrauw van zorg. Er is veel aan de hand, de pijn is enorm. Ronduit pijnlijk om te zien.

De zorgelijke grimas van Veltman is wel te begrijpen, want het was een extreme zondag, met het gedoe rond de spelersbus als dieptepunt. “Het was heftig ja. Het was zeker intimiderend, natuurlijk. Je komt in een grote groep terecht. Het was meer sussen dan echt wat zeggen. Ik snap de frustratie van supporters, die hebben wij ook.”

Veltman en Hakim Ziyech stapten zondag bij de Arena als eersten uit de tegengehouden spelersbus om boze supporters onder ogen te komen. Wat er precies met Ziyech gebeurde stelt Veltman niet te hebben gezien, maar via Ajax kwam eerder al naar buiten dat de spelmaker een duw kreeg. Het zijn ontwikkelingen die droevig stemmen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >