Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Zeefuik degradeert naar plank 2...

Een gevoel van groots medelijden overviel mij vanmorgen. Tranen en alles. Dat komt door Deyovaisio Zeefuik. De bonkige rechtsachter is namelijk gedegradeerd naar plank 2 op kantoor van Supportersvereniging Ajax.

19 maart 2018 - 14:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesd1f9eda1d211a78986078996a91da22d_normal-1

Even bij het begin beginnen. Hier in het magazijn hebben we van alle Ajacieden een stapeltje spelerskaarten. Bij de start van elk seizoen krijgen we die binnen. Een collega legt de kaarten allemaal keurig netjes op volgorde van rugnummer op plank 1. Op die plank wil je liggen, want dan hoor je erbij.

Ga je naar plank 2, dan gaan er dingen niet goed. Dan ben je weg. Of bijna weg, in het geval van Zeefuik. Hij ligt nu naast de Ajax Kids Club-keycords. Een ietwat trieste aanblik. Hij kijkt omhoog naar plank 1. Daar liggen zijn maatjes.

Ga je naar plank 2, dan gaan er dingen niet goed. Dan ben je weg. Of bijna weg, in het geval van Zeefuik.

Zeefuik mag van een aantal collega’s niet meer op plank 1 liggen, omdat hij is verhuurd aan FC Groningen. Ik ben een emotioneel baasje en til Zeefuik stiekem het liefst terug naar de bovenste plank, maar er zit wel degelijk een gedachte achter degradatie naar plank 2.

Bij de Ajax Kids Club gebruiken we de spelerskaarten bij allerlei evenementen voor de jongste Ajaxsupportertjes. Zo kun je bij een Ajax Kids Tour worden ingedeeld in 'Team Kluivert' of 'Team Van de Beek'. Dan krijg je een keycord, met de spelerskaart van Justin of Donny.

In een wat verder verleden werd ook eens een 'Team Evander Sno' geformeerd, compleet met spelerskaarten en alles. Allemaal leuk, maar Sno was toen al een poosje weg bij Ajax, dus kids in Team Sno keken elkaar wat beteuterd aan.

Om herhaling te voorkomen is dus plank 2 in het leven geroepen.

Wie weet lukt het Zeefuik wel om zich via FC Groningen terug te spelen naar plank 1.

Meer blogs

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >