Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Welke Ajacieden zetten we deze zomer op het strand...?

Voor de Ajax Kids Club zijn we bezig met de voorbereidingen voor de zomerdoeboeken. Deze ploft eind juni bij onze jonge leden op de deurmat. Het maken ervan is leuk, maar het geeft ook reden tot enige zorg...

23 maart 2018 - 13:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesb205b8d0005b61c9b69c423577f1e275_normal-1

Ja, de zomervakantie is nog even weg, maar hier op de redactie is de productie van de zomerdoeboeken al in volle gang. Vorig jaar was dat zo’n groot succes, dat we deze boekwerkjes ook deze zomer weer naar onze jonge leden sturen.

Zo kunnen Ajaciedjes zich na een druk schooljaar prima vermaken met het vijftig pagina’s tellende doeboek. Lekker achterin de auto richting Zuid-Frankrijk of in het vliegtuig, op het strand of gewoon lekker thuis. De uitgaves staan vol spelletjes, prijsvragen, kleurplaten, puzzels, posters en nog veel meer.

Nou wilde ik sowieso een kleurplaat in de doeboeken opnemen van vakantievierende Ajacieden op het strand. Onze cartoonist Henri Goldsmann weet daar doorgaans uitstekend raad mee en weet de Ajaxspelers treffend als karikatuur vorm te geven, terwijl ze een zandkasteel bouwen of op de waterski’s staan.

Nu komt het zomerdoeboek uit in de zomer, dus vroeg ik Henri vooral Ajacieden te tekenen waarvan ik ongeveer zeker weet dat ze ook komend seizoen nog bij Ajax spelen. En precies daar sloeg de schrik mij een beetje om het hart.

Zeker is dat ik de tekenaar vraag Overmars te tekenen, die druk telefonerend op een jetski door de branding scheurt.

Matthijs de Ligt? Tot voor kort maakte ik me nog geen zorgen, maar de verdediger kan zomaar voor vele miljoenen weggekaapt worden. Justin Kluivert? Zijn contract loopt nog tot 2019, maar gaat hij verlengen? En zo niet, vertrekt hij dan komende zomer?

Even zag ik Amin Younes al getekend in een zelf gegraven kuiltje met een Duits vlaggetje, maar ook hij vertrekt uit Amsterdam. David Neres ligt nog lang vast, maar met Brazilianense talenten weet je het ook zomaar niet...

En wat te denken van Joël Veltman, Hakim Ziyech, Andre Onana en Nick Viergever? Die zien we naar alle waarschijnlijkheid komend seizoen ook niet meer terug. Ja, de laatste wellicht in een PSV-shirt...

Sowieso is duidelijk dat Ajax er komend seizoen volstrekt anders uitziet en dat veel onzeker is. Wel is zeker dat ik de tekenaar vraag om Marc Overmars te tekenen, die druk telefonerend op een jetski door de branding scheurt.

Maar goed, welke Ajaxspelers laat ik op de kleurplaat terugkomen? Donny van de Beek en Frenkie de Jong in elk geval. De blessure van Kasper Dolberg maakt dat hij volgend jaar ook vast in de Arena actief is. De Deen mag er dus ook op. Klaas Jan Huntelaar zie ik wel blijven. Nico Tagliafico, Rasmus Kristensen, Lasse Schöne en Max Wöber ook. Welke talenten schuiven door vanuit Jong Ajax?

Siem de Jong kan eveneens ingetekend worden. Die ligt na dit seizoen immers nog twee jaar vast. Hij wel. Andere spelers laten zich nog lastig portretteren. Onze jongste fans weten vast nog niet wie Perr Schuurs is. Of Hassane Bandé. Aankopen van wie je sowieso moet afwachten of het directe versterkingen zijn.

Er zijn maar weinig zekerheden. Hoewel, mascotte Lucky komt uiteraard wel op de kleurplaat. Die blijft sowieso.

Samen met Donny Duif.

Meer blogs

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >