Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ten Hag en Younes bewijzen elkaar en Ajax slechte dienst

Het was vlak voor het laatste fluitsignaal van Ajax - Heerenveen (4-1) dat Erik ten Hag zich omdraaide naar de bank en Amin Younes wenkte om in te vallen. De Duitser keek zijn trainer meewarig aan en bedankte vriendelijk voor de eer. Kortom: gedoe.

12 maart 2018 - 08:41
UsershyraDesktopajax_dataimages8010a50a5499b681f56caa2f25720eb4_normal-1

En nog meer gedoe is nou juist niet wat we in Amsterdam kunnen gebruiken, zeg maar...

Younes had natuurlijk gewoon moeten invallen en achteraf tegen Ten Hag moeten zeggen wat hij ervan vond. Hier wordt niemand wijzer van. Younes niet, Ten Hag niet en Ajax zeker niet.

Het kan zomaar zijn dat we Younes door deze actie voorlopig niet terug zien in het eerste. Daar bewijst hij zichzelf een slechte dienst. Ook bij de Duitse bond krijgen ze dit mee. Sterker nog, zijn weigering om in te vallen ging zondagavond al rond in de Duitse media.

Hier wordt niemand wijzer van. Younes niet, Ten Hag niet en Ajax zeker niet.

Het akkefietje levert louter verliezers op en het mag duidelijk zijn dat het van Ten Hag ook allemaal niet heel handig was. De trainer stelde achteraf dat hij Younes wilde ‘belonen’ voor zijn goede invalbeurt in Arnhem en zijn trainingsarbeid. Tja.

Dat lijkt een achteraf gezocht argument. Eentje die ook totaal niet sterk is. Je beloont iemand door hem in pak ‘m beet de zeventigste minuut te laten invallen. Niet twee minuten voor tijd. Dat is geen beloning, maar eerder het tegenovergestelde.

Ik heb dan ook best begrip voor het chagrijn bij Younes, al had hij dat beter achteraf tegen zijn trainer kunnen uiten. Nu ontstaat een situatie waarbij de geloofwaardigheid van Ten Hag op het spel staat. Want wat nu te doen met iemand die weigert in te vallen?

Normaal gesproken moet je daar korte metten mee maken als trainer, maar deze coach heeft dit zichzelf ook een beetje aangedaan. Je kunt Younes nu straffen als signaal naar de overige spelers, maar het kan ook zijn dat de collega’s van Younes begrip hebben voor hun medespeler en diens kant kiezen.

Duidelijk is dat Ten Hag een lastige afweging heeft te maken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >