Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Sjaak

Het spijt me zeer en ik weet niet of ik me hiermee populair ga maken, maar het moet me toch echt even van het hart. De Graafschap degradeerde uit de eredivisie en wie behoedt Sjaak Swart voor hetzelfde lot?

20 maart 2018 - 14:04

Laat ik vooropstellen dat ik alle respect heb voor Sjaak. Hij heeft op echt gras veel meer prijzen gewonnen dan ik ooit zelfs op de PlayStation bij elkaar zal voetballen. Echt waar, een diepe buiging voor Sjaak is op zijn plaats. Wie kan er zo’n erelijst overleggen?

Nog afgezien van die prachtige erelijst klopt er in de borstkas van Sjaak al 79 jaar lang een Ajaxhart. Alleen loopt het soms een beetje over. Iedere maandag geeft Sjaak in 'Alles op Swart' zijn visie op alles wat er gebeurde in de eredivisie en dat liegt er niet om.

Dingen liggen aan van alles, maar niet aan Ajax. PSV won een ‘gepikte partij’ van VVV-Venlo en er moet maar een buitenlandse scheidsrechter aangesteld worden als Ajax op bezoek gaat in Eindhoven, want anders worden we weer genaaid. Het zijn maar wat voorbeelden uit de laatste aflevering.

Ik hoop dat ik me op mijn 79ste nog zo vol emotie druk kan maken om het wel en wee van Ajax.

Vroeger moest ik altijd lachen om de broeders Van de Kerkhof en de wekelijkse column van Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad, zeker als het weer eens over Ajax ging, maar tegenwoordig schaam ik me een beetje voor de kreten van Sjaak. Het zegt genoeg dat supporters van andere clubs vol verwachting uitkijken naar de volgende tirade.

Ik kan ze geen ongelijk geven. Het beste vermaak is leedvermaak. De kans is groter dat er iets zinnigs staat in de column van Van Hanegem. En dat wil wat zeggen. Nogmaals, alle respect voor Sjaak en ik hoop dat ik me op mijn 79ste nog zo vol emotie druk kan maken om het wel en wee van Ajax, maar dan wel zonder eierdopje op mijn hoofd.

Ik denk niet dat Sjaak zijn eigen foto’s op Instagram post, maar het account dat voor hem wordt beheerd, is onwijs leuk. Een aanrader zelfs! Er wordt gegeind en geknipoogd zoals alleen een echte Ajacied dat kan. Daar kom ik de trots en branie wel tegen, in combinatie met dat fijne clubgevoel.

Mag dit alsjeblieft ook als de camera draait? Er staat nu een soort Malle Eppie in beeld en iedereen, ook zijn omgeving, laat het maar gebeuren. Het doet mij pijn dat zo’n groot Ajax-icoon een beetje wordt misbruikt voor het zoveelste lollige filmpje. Gooi er een kwartje in en Sjaak lult voor een euro.

Ik wil graag trots zijn op Mister Ajax, maar zo wordt het een beetje moeilijk.

Meer blogs

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >