Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech voelt in Marokko wel volop waardering

Ook als Ajax een weekendje niet in actie komt, kunnen we volop discussiëren over de mate waarin Hakim Ziyech wordt gewaardeerd. De spelmaker deed van zich spreken namens Marokko, terwijl Oranje weinig creatief spel op de mat legde. Nieuwe ronde!

26 maart 2018 - 10:11
UsershyraDesktopajax_dataimages60e23584cdf0a70f3e91d720e35f6b8b_normal
Ziyech was bij beide goals van Marokko betrokken. © De Brouwer

De meningen over Ziyech lopen nogal uiteen. Je moet goed je best doen twee Ajacieden te vinden die er precies hetzelfde over denken. Dit alles levert volop voer voor discussie en geroep om, want velen zien de Ajaxspeler maar wat graag in het Nederlands elftal.

Die kans is verkeken. “Ik vind het wel grappig. Eerst word ik uitgefloten en afgemaakt in de media, nu willen ze weer dat ik voor Oranje speel. Dat is best een beetje hypocriet, toch,” vraagt Ziyech zich hardop af in de Volkskrant.

Ziyech stelt dat die meningen hem niet bezig houden en al helemaal geen extra motivatie vormen. “Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk met mijn hart heb gekozen, ben heel trots om voor mijn land te spelen. Hier krijg ik niets dan waardering. Oranje boeit me vrij weinig. Ik ben met mijn eigen dingen bezig.”

Die eigen dingen kunnen aan het einde van het seizoen wel eens een transfer opleveren, zeker als Ziyech met Marokko hoge ogen weet te gooien op het WK. De Marokkanen krijgen het echter zwaar voor hun kiezen, met Portugal en Spanje als opponenten.

“De poulefase overleven wordt een lastig verhaal, maar we geloven erin. We zijn de underdog, kunnen goed voetballen en speelden veel tegen Afrikaanse landen, dat is echt vechten,” aldus Ziyech, die het prima vindt dat heel Marokko op hem rekent.

“Je moet koel in je hoofd blijven, nuchter in je schoenen staan en geloof in jezelf hebben. Ik heb daar geen moeite mee.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >