Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zeefuik moet ineens volwassen worden

Deyovaisio Zeefuik werd in de winterstop door Ajax verhuurd aan FC Groningen. Voor de verdediger was de verhuizing naar het hoge noorden een grote verandering. In korte tijd moest de jongeling ineens volwassen worden.

27 maart 2018 - 14:22
UsershyraDesktopajax_dataimages1c25fdc525d5431b3d321cc52f66c3d7_normal
Zeefuik speelt aanstaande zondag tegen zijn oud-ploeggenoten © Pro Shots

Zeefuik debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van Ajax en speelde in totaal negen officiële duels voor Ajax 1. Maar na het aantrekken van Rasmus Kristensen wist de vleugelverdediger wel hoe laat het was.

“Ron Jans belde mijn zaakwaarnemer en de transfer was binnen twee dagen rond. Bij Ajax had ik niet veel vooruitzicht op speelminuten,” aldus Deyovaisio tegen D’Olle Grieze, het clubmagazine van Supportersvereniging FC Groningen. Voor Zeefuik was dit dus de ideale kans om vlieguren te maken in de eredivisie.

Zeefuik woont nu voor het eerst op zichzelf en dat brengt best wat nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. “Het was in het begin wel even wennen. In Amsterdam deed mijn moeder eigenlijk alles voor me. Nu moet ik ineens koken, de was doen en het huis schoonmaken.”

Toch waren deze taken niet compleet nieuw voor Deyovaisio. “Bij Ajax heb ik veel discipline gekregen. Je moest op tijd komen, netjes je tas inpakken en zelf je schoenen poetsen. Van die dingen waar veel mensen normaal niet op letten.”

Ondanks de verre afstand heeft Zeefuik nog veel contact met zijn familie in Amsterdam. “Stond ik te koken terwijl ik met mijn moeder op Facetime zat. Hoorde ik mijn moeder ineens: ‘zout erin, zout erin’, in de telefoon roepen. Mijn vader bemoeit zich ook nog steeds veel met me, ik moet van hem altijd op tijd naar bed. Als het te laat wordt, voel ik hem in mijn nek hijgen.”

Ajax reist aanstaande zondag af naar Groningen en dat betekent voor Zeefuik een weerzien met zijn ex-ploeggenoten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >