Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes zegt na weigeren invalbeurt sorry tegen Ten Hag

Amin Younes heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor het weigeren van een invalbeurt. Dit deelde Erik ten Hag vrijdag mee. Het sorrygebaar van Younes kwam in die zin te laat dat hij de komende twee weken moet meetrainen met Jong Ajax.

16 maart 2018 - 14:10
UsershyraDesktopajax_dataimages0eb7a432cd1c6db69848021f90f0b164_normal
Younes zit er het hele seizoen al niet zo lekker in... © Pro Shots

Ten Hag wilde Younes in de ultieme slotfase van Ajax - sc Heerenveen (4-1) wat speeltijd gunnen om hem te belonen voor zijn bijdrage in Arnhem en goede inzet op de training, maar de Duitser bedankte vriendelijk voor de eer.

Ook een kleine week later snapt de trainer daar helemaal niets van. “Amin vertelde dat-ie zijn actie niet goed vond. Bij Manchester City valt Gündoğan in de 92ste minuut in, bij een voorsprong van 0-2. En Geis na 89 minuten bij Sevilla. Wil je graag deel zijn van het team of niet? Dat is de vraag,” aldus Ten Hag.

Omdat Younes deze vraag hoofdschuddend beantwoordde, werd hij teruggezet naar Jong Ajax. Hij moet twee weken met het twee elftal meetrainen, al kwam het vrijdag neer op een persoonlijke sessie en sluiten diverse Jong Ajacieden vanwege de interlands snel weer aan bij het eerste.

Voor Younes staan overigens geen interlands op het programma. Hij ontbreekt bij de selectie van de Duitse nationale ploeg, waarmee zijn kansen op het WK aanzienlijk slinken. Ook rondom zijn transfer naar Napoli speelt nog altijd veel gedoe.

Ten Hag: “Wat ook de reden is van het mislukken van zijn transfer naar Napoli, Younes vertelde dat hij alles wilde geven voor Ajax. Als je dat zegt, moet je het ook laten zien. Ik vind het vreemd dat je niet wilt invallen na een week waarin het gaat over mentaliteit, dingen eisen, elkaar corrigeren en teamspirit.”

“Younes werkte daar hard aan mee, wat is er dan mooier om een overwinning samen te vieren en te beleven,” vraagt de trainer zich hardop af. De trainer gaat trouwens niet mee met de suggestie dat een handvol minuten speeltijd geen echte beloning is. “Wil Younes onderdeel zijn van het team en alles geven, of niet? Ik verwacht honderd procent commitment.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >