Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes-soap aflevering 12: geen contract in Napels

Amin Younes staat in de belangstelling, zoveel is duidelijk. Maar niet op de manier zoals de Duitse international dat wil en niet op een manier die gunstig is voor Ajax. De dribbelaar stelt nu dat hij nooit bij Napoli heeft getekend.

14 maart 2018 - 09:42
UsershyraDesktopajax_dataimages9d1757741fbfc3e6bf9b83aa7bd7f516_normal
Dat ze in Napels een ietwat andere verwachting hebben, is niet gek. © Pro Shots

Bij het Duitse Sport1 lezen we dat er volgens Younes geen contract is met de Zuid-Italiaanse club. “Ik wil het nog een keertje duidelijk zeggen: ik heb met Napoli onderhandeld over een contract vanaf de winsterstop van dit seizoen. Om privéredenen heb ik besloten mijn contract bij Ajax tot 30 juni 2018 uit te dienen.”

Dat de club in Napels iets anders verwacht, is niet heel gek. Younes is uitgebreid gefotografeerd met een Napoli-sjaal om zijn nek. En er staat een krabbel op papier, zeggen de Italianen. Voer voor advocaten dus. Jurist Mattia Grassani van de Italiaanse club gaf al een voorzet. “Als Younes besluit om zich niet aan het contract te houden, dan zijn de economische en sportieve gevolgen voor hem. Napoli heeft hem gecontracteerd met ingang van 1 juli 2018. De overeenkomst is volledig afgerond.”

De 24-jarige Younes is in Amsterdam uitgegroeid van een leergierige aanvaller onder Frank de Boer tot een international die af en toe mocht invallen voor Duitsland. Na alle transferperikelen in de winter en zijn weigering in te vallen tegen sc Heerenveen, afgelopen zondag, is het nettoresultaat dat Younes bij Jong Ajax mag meetrainen. Ajax heeft dus weinig aan de inmiddels behoorlijk ervaren Ajacied.

De onnavolgbare Younes moet nu juridisch alle zeilen bijzetten om deze zomer transfervrij te zijn. Aan het WK hoeft de Duitser zonder speeltijd even niet te denken.

Deze transfersoap wordt op zeker vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >