Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes ook in het vervolg van het seizoen bij Jong Ajax

Tsjongejonge. Amin Younes maakt het seizoen af als speler van Jong Ajax. Er zijn na de straf enkele gesprekken gevoerd tussen speler en technische staf. De conclusie van Erik ten Hag luidt dat Younes met zijn hoofd niet volledig bij Ajax zit en daarom niet kan terugkeren.

26 maart 2018 - 14:34
UsershyraDesktopajax_dataimages896a7c7fd44ead26db5d610d002c0953_normal
We zien Younes dit seizoen niet meer terug bij het eerste elftal... © Pro Shots

Het lijkt erop dat het weigeren van een invalbeurt, tijdens de slotfase van Ajax - sc Heerenveen, het laatste beeld is dat we van Younes gaan zien in de Johan Cruijff Arena. Om precies te zijn het hoofd van een bankzitter die nee schudt.

Younes werd in eerste instantie voor twee weken teruggezet naar Jong Ajax, maar die maatregel wordt nu opgerekt voor het vervolg van het seizoen. Een gesprek tussen Younes, Ten Hag en Marc Overmars leverde niet de gewenste uitkomst op.

“Wij hebben nog zes wedstrijden te spelen en daar wil ik alleen spelers bij hebben die honderd procent gemotiveerd zijn. Er is dit seizoen veel gebeurd met en rondom Amin, dat zal ongetwijfeld meespelen,” reageert Ten Hag op het digitale thuis van Ajax.

“Maar hij geeft ons niet het gevoel dat zijn aandacht volledig bij Ajax is. Marc en ik hebben hem vandaag meegedeeld dat hij de resterende weken van dit seizoen bij Jong Ajax traint.”

De hele situatie rondom Younes wordt eigenlijk met de week meer intrigerend. Er is inderdaad al het hele seizoen van alles aan de hand rondom de linksbuiten, die bij voorkeur in de zomer was vertrokken bij Ajax, maar toen niet weg mocht.

Younes toonde zich vervolgens van zijn beste kant door enkele dagen eerder terug te komen van vakantie in het drama rondom Abdelhak Nouri. Later klaagde hij niet bij trainer Marcel Keizer, maar in de krant over vermoeidheid.

Daar kwam de hele transfersoap omtrent zijn overgang naar Napoli nog eens bovenop. Het is nog altijd volstrekt onduidelijk waarom die transfer niet doorging en of het er in de zomer van komt, is ook nog maar de vraag.

Als klap op de vuurpijl gaat Younes ongetwijfeld het WK missen. Duitsland heeft de luxe om te kunnen kiezen en de keuze valt vast niet op een speler die weigert in te vallen en voor straf naar Jong Ajax wordt gezet.

Younes is overigens niet speelgerechtigd en komt dus niet in actie namens Jong Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >