Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wöber voelt extra druk na 'shit experience' bij Vitesse-uit

Vroeg of laat ga je als verdediger een keertje in de fout, zeker als je nog relatief nieuw bent bij Ajax. Het hoort erbij, het overkomt je en het is vooral zaak om te zorgen dat je niet knapt. Max Wöber erkent dat hij extra druk voelde toen Ajax aantrad tegen sc Heerenveen.

13 maart 2018 - 15:44
UsershyraDesktopajax_dataimages6798412fe46eebf129a5494d6db9f40f_normal
Het indribbelen is een puntje van aandacht voor Wöber. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

“Het was een moeilijke week, een heel moeilijke week. Ik maakte in Arnhem de eerste grote fout in mijn carrière. Ik kan me geen grotere fout herinneren waar een doelpunt uit voortkwam. Het was een shit experience voor mij,” deelt Wöber met Ajax Life.

Ondanks de zeperd op bezoek bij Vitesse (3-2) behield Wöber het vertrouwen van Erik ten Hag. De trainer toonde zich niet te beroerd om maatregelen te nemen, aanvoerder Joel Veltman werd gepasseerd, maar de centrale man mocht blijven staan.

“Ik heb veel geleerd van Vitesse-uit, al voelde ik zondag meer druk dan bij andere duels. Ik stak mijn hoofd in het zand en wilde voetballen alsof er niets was gebeurd. We speelden de laatste weken niet zo goed als we kunnen, maar lieten zien dat we nog steeds potentie hebben. We kunnen dus wel een goede wedstrijd op de mat leggen.”

Wöber begint uit eigen beweging over de prijzendroogte die al vier jaar duurt en hoewel hij daar zelf voor een zeer klein deel schuld aan heeft, merkt hij natuurlijk wel dat er iets broeit bij Ajax. De onvrede op de tribunes tijdens Heerenveen-thuis (4-1) was niet te missen.

“Iedereen voelt dat het tijd wordt om weer een prijs te pakken. Het verschil met PSV is zeven punten en er is nog steeds van alles mogelijk, maar we moeten niet te veel naar PSV kijken. Als zij geen fouten meer maken, is het gespeeld. We moeten in ieder geval zorgen dat we tweede worden.”

De Oostenrijker zag de spelers in de Johan Cruijff Arena terugslaan na de collectieve wanprestatie van vorige week. “Ik weet niet hoe dat kon gebeuren, het was een heel slechte wedstrijd van ons. Het tactische verhaal, het systeem, mag geen invloed hebben op ons spel. In ieder geval niet op de vechtlust die we altijd moeten tonen.”

De verbeterde mentaliteit uitte zich Wöber prima op momenten dat hij het middenveld probeerde te penetreren, maar de bal verspeelde. “Als iemand een foutje maakt, stond de volgende speler klaar om dat snel weer uit te wissen,” stipt hij aan.

“Het is normaal gesproken juist mijn kracht om de bal bij een van de middenvelders te krijgen, maar er was wat sprake van miscommunicatie met Justin Kluivert. Het was in aanvallend opzicht niet mijn beste wedstrijd, sommige foutjes mogen niet meer gebeuren, maar als team hebben we het goed gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >