Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wen er maar aan: Ajax schat waarde De Ligt op 60 miljoen

Zo’n geweldig seizoen beleeft Ajax niet, maar toch worden er regelmatig spelers gelinkt aan FC Barcelona. Matthijs de Ligt is zo’n speler en dat begrijpen we dan weer al te goed. Hij is een van de meest getalenteerde verdedigers. Wat is zo’n speler nou waard?

22 maart 2018 - 09:50
UsershyraDesktopajax_dataimages21a030c3e5a284f87088ec3d87336118_normal
Is 60 miljoen euro een realistische schatting rondom De Ligt? © Pro Shots

Het is grappig om regelmatig artikelen in Spaanse kranten te lezen over talenten van Ajax, al stond laatst ook in De Telegraaf dat scouts van Barcelona in de Johan Cruijff Arena present waren. Dat is op zich geen groot nieuws, maar toch.

Het grote nieuws van donderdag is dat er kolommen vol worden geschreven over De Ligt en Barcelona. Er wordt niet omheen gedraaid dat de Spaanse topclub belangstelling heeft voor de achttienjarige centrale verdediger, die nog tot 2021 vastligt.

Probleem is alleen dat Barcelona zou aanhikken tegen de vraagprijs voor De Ligt, zo weet de publicatie Sport. De waarde van De Ligt zou door Ajax worden ingeschat op ongeveer 60 miljoen euro en dat vindt zelfs Barcelona dan weer te gortig.

Er is nog een tweede complicatie. De Ligt wil graag speeltijd. Hoe goed het product van De Toekomst ook voetbalt, het is niet gezegd dat je naar Barcelona trekt en direct een basisplaats verovert.

Barcelona heeft met verdedigers als Pique en Umtiti niet te klagen over zijn centrale duo achterin en, ook al kun je investeren met het oog op de toekomst, is 60 miljoen euro dan een realistische uitgave? Naar verluidt vindt de Spaanse koploper momenteel van niet.

Je kunt je voorstellen dat dit bericht zeker niet het einde zal zijn van transferverhalen met De Ligt in de hoofdrol. De Ajacied wordt gelinkt aan zo’n beetje alles en iedereen. Mocht hij willen vertrekken, dan zal-ie ook vertrekken. De grote vraag is wat hij zelf wil.

De laatste keer dat er werd gevraagd naar zijn toekomstplannen hield De Ligt zich een beetje op de vlakte, al stelde hij dat zijn eigen carrière toch wel een beetje prioriteit begint te krijgen.

Feit is ook dat wordt gezocht naar een zaakwaarnemer en Mino Raiola een van de opties is. Mocht de keuze op Raiola vallen, dan lijkt een transfer plots een stuk dichterbij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >