Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf Ajacieden op lijstje slechtste spelers Premier League

We komen regelmatig lijstjes tegen waarop talenten van de toekomst worden gepresenteerd. En vaak spotten we diverse Ajacieden. Ook nu spotten we diverse spelers die een link hebben met Ajax. Maar dan wel op een heel ander lijstje.

02 maart 2018 - 14:47
UsershyraDesktopajax_dataimages66f468e6ca862084559adbab088f2dfc_normal
Sanogo vinden we terug op een plekje in de middenmoot. © Pro Shots

Het Engelse voetbalblad FourFourTwo maakte een overzichtje van de vijftig slechtste voetballers die in de Premier League hebben gespeeld. De meeste publicaties hebben niet zo veel op met fanbeleving, maar FourFourTwo juist wel.

Vandaar dat we lijstjes van FourFourTwo altijd wel interessant vinden. Zo ook deze. We komen op de lijst in totaal vijf spelers tegen die een link hebben of hadden met Ajax. De ene speler staat er ook iets terechter op dan de ander, maar goed. Dat houd je altijd.

Je kunt bijvoorbeeld Christian Poulsen best als 41ste klasseren, maar vergeet niet dat hij twee keer Deens voetballer van het Jaar was, EK’s en WK’s speelde, de Uefa Cup won en beslag legde op bekers in Duitsland en Spanje. Ook won hij twee titels met Ajax. Bij Liverpool liep het allemaal op niets uit.

De 35ste plek voor Yaya Sanogo begrijpen we al iets beter. De van Arsenal gehuurde spits kwam bij Ajax niet uit de verf en wist nooit het net te vinden, al was een schwalbe tijdens het uitduel met FC Twente bijna voldoende om aan het einde van de rit het verschil te maken. Aan die versierde penalty lag het niet!

We vinden Andy van der Meijde terug in de buurt van Sanogo, op positie 32. Van der Meyde maakte een betere indruk in het nachtleven van Liverpool dan in het shirt van Everton, zullen we maar zeggen. De buitenspeler, die bij Ajax een grote toekomst werd voorspeld, kwam verspreid over vier seizoenen niet verder dan twintig wedstrijden.

Tijd om door te schakelen naar de elite. Zo scoort Albert Luque een fraaie 18e plek. Luque was in Spanje best een grote meneer, maar in Engeland werd het nooit iets. Newcastle United was maar wat blij dat het Luque kon slijten aan Ajax, wij Ajacieden moesten onze verwachtingen snel temperen. Het meest opvallende wapenfeit was zijn ruzie met Luis Suarez in de rust van de klassieker in 2008, waarna beiden werden gewisseld.

De hoogste notering is weggelegd voor Winston Bogarde. Achtste! Ook hij is natuurlijk zeker niet de slechtste voetballer die we ooit zagen in de Premier League. Hij won met Ajax nota bene de Champions League, werd twee keer landskampioen en boekte ook met FC Barcelona diverse successen. Ook met Oranje speelde hij om zilverwaar.

Maar in Engeland staat hij om een heel andere reden bekend. Bogarde tekende in 2000 een zeer lucratief contract bij Chelsea, maar manager Claudio Ranieri werd even later aangesteld en wenste geen gebruik te maken van de verdediger. Bogarde vond het best om te vertrekken, maar wilde bij een andere club wel hetzelfde verdienen.

Dat vonden andere clubs geen goed idee, waardoor het er voor Bogarde op neerkwam dat hij zijn contract uitzat en een vorstelijk salaris verdiende, puur door op het veld te verschijnen tijdens de trainingen van Chelsea. Hij werd zelfs bij jeugdteams verwacht.

De tabloids smulden ervan, maar Bogarde vond het allemaal wel best. “Waarom zou ik 15 miljoen euro weggooien als dat geld van mij is? Het geld was van mij zodra ik mijn handtekening onder het contract zette. Ik ben misschien een van de slechtste aankopen ooit in de Premier League, maar dat interesseert me niets.”

De huidige assistent-trainer van Jong Ajax doet het altijd goed op dit soort lijstje. The Times zette hem al eens op plek 29. We mogen dus spreken van een fraaie stijging!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >