Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever wordt opnieuw in verband gebracht met PSV

Het is niet voor het eerst en waarschijnlijk ook niet voor het laatst. PSV is op zoek naar een linksback en Nick Viergever is komende zomer einde contract. De optelsom wordt gemaakt, en belangrijker nog: ten tweede male niet ontkende.

09 maart 2018 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimages6af0c324717b6c7eb6b0e962d2202fcd_normal
Van AZ naar Ajax en van Ajax naar PSV? Die mogelijkheid bestaat. © De Brouwer

Viergever promoveerde tot basisspeler nadat Jairo Riedewald begin 2016 een gebroken enkel opliep en hij stond die vaste plek pas anderhalf jaar later af, omdat hij zelf een enkelkwetsuur opliep. Die blessure had niet op een slechter moment kunnen komen.

Er bestaat natuurlijk geen goed moment om geblesseerd te raken, maar Ajax wilde de van nature centrale verdediger niet laten gaan. Bayer Leverkusen toonde vrij concrete belangstelling, maar of de Duitsers nog eens terugkomen voor een transfervrije Viergever?

We wagen het te betwijfelen. Punt is nu dat Viergever al een tijdje niet speelt, Ajax niet echt van plan lijkt om zijn aflopende contract te verlengen en een mooie transfer naar het buitenland ook niet echt tot de opties lijkt te behoren. Werder Bremen valt niet direct in te categorie mooi, wel in de categorie ‘degradatievoetbal’.

De 28-jarige Viergever kan ook als linksback uit de voeten, al was hij daar bij Ajax zeker niet de beste optie, maar PSV is op zoek naar versterking links achterin en het geld klotst in Eindhoven niet tegen de plinten.

Zo kan het gebeuren dat het Eindhovens Dagblad, net als in de winterstop, Viergever en PSV aan elkaar linkt. Niets is zeker, niets kan worden uitgesloten. De diverse betrokkenen willen niet reageren. Denk aan het kamp-Viergever, maar ook de directie van de lampenclub.

PSV wil het nergens anders over hebben zolang de die letters van de clubnaam nog niet in de schaal van seizoen 2017/2018 staan gegraveerd en de platte kar terug is van een rondje Eindhoven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >