Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech doet dit keer van zich spreken namens Marokko

Hakim Ziyech kan terugkijken op een prettig oefenpotje met Marokko. De speler van Ajax was als vertegenwoordiger van zijn land met 2-1 te sterk voor Servië en de spelmaker van Ajax was bij beide Marokkaanse doelpunten betrokken.

24 maart 2018 - 12:06
UsershyraDesktopajax_dataimages9c4f6c89c54dfd31300afe0ba4fa5cf4_normal
Ziyech is de laatste weken best goed op schot! © Pro Shots

De WK-gangers Marokko en Servië troffen elkaar opvallend genoeg in Turijn en ook in het Stadio Olimpico weten de toeschouwers nu wie Ziyech is. Hij benutte om te beginnen na een klein halfuur voetballen een penalty.

De rol van Ziyech was ook doorslaggevend toen Marokko kort voor rust wederom op voorsprong kwam. Hij stoomde op vanaf rechts en had een goede voorzet in huis op Khalid Boutaïb, die slechts nog tegen de bal aan hoefde te lopen.

Er ging onduidelijkheid aan de treffer vooraf, wegens een blessure aan de kant van Servië. Maar dat doet niets af aan de voorzet die Ziyech in huis had. Als hij zulke dingen ook op het WK doet, is de kans groot dat er leuke clubs interesse tonen. En zo niet komt dat vast net zo goed op gang.

Er kwamen de afgelopen dagen meer Ajacieden in actie. Zo viel Max Wöber in blessuretijd in bij Oostenrijk, dat met 3-0 te sterk was voor Slovenië en maakte Nico Tagliafico namens Argentinië de negentig minuten vol tegen Italië. De Argentijnen wonnen met 2-0.

Lasse Schöne kwam donderdag al in actie namens Denemarken, dat aantrad tegen Panama. De Denen moesten flink wat tikken incasseren en kregen de nodige schoppen te verduren, maar wonnen wel: 1-0.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >