Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verenigingsraad en Raad van Toezicht SV Ajax op stoom

Bij SV Ajax hebben wij Ajacieden die vrijwillig bestuurlijk toezien op onze organisatie: de Verenigingsraad en Raad van Toezicht (RvT). Na een bestuurlijk vernieuwingsproces werd de Ledenraad Verenigingsraad en het bestuur werd de Raad van Toezicht. Fabian Nagtzaam is de directeur-bestuurder van onze vereniging. RvT en Verenigingsraad kwamen vorige week weer bijeen.

29 maart 2018 - 16:06
UsershyraDesktopajax_dataimagese1b9870b3e3d343854a87c14ffb73fbd_normal
Samenwerken met één doel: de passie van supporters voor Ajax groter maken. © De Brouwer

Nagtzaam is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de supportersvereniging Ajax. Samen met elf collega’s wordt gewerkt om supporters door allerlei activiteiten en media-uitingen te verbinden aan de Amsterdamse voetbalclub. Met één doel: de passie van supporters voor Ajax sterker te maken.

Afgelopen week kwam de ‘nieuwe’ Verenigingsraad voor haar tweede reguliere vergadering in haar korte historie bijeen. Onder de bezielende leiding van voorzitter Paul Wilbrink keurden de leden onder andere de begroting 2018-2019 goed en stelden ze opbouwende kritische vragen bij de presentatie van de halfjaarcijfers. SV Ajax werkt financieel met een zogenoemd ‘gebroken boekjaar’, omdat de seizoenen in het voetbal lopen van 1 juli t/m 30 juni. 

Naast de beoordeling van de financiën stelde de Verenigingsraad Kees de Kruijff aan als vicevoorzitter en als potentiële kandidaat om de huidige voorzitter op te volgen. Ook werden drie leden van de Raad van Toezicht herkozen door de Verenigingsraad: Daniël Dekker, voorzitter, Tijn van Hooven, secretaris, en Martine Eikelhof als algemeen lid van de RvT. Eind vorig jaar werden Patrick van Amelsvoort, portefeuille financiën, en Ine van Brenk, politiek/bestuur, al herkozen. 

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder zegt over de herbenoemingen: “Wij als organisatie zijn blij met het aanblijven van de genoemde RvT-leden en daarmee de bestuurlijke continuïteit die zo wordt geboden door deze herverkiezingen. In mijn eerste driekwart jaar heb ik zeer fijn met de huidige RvT-leden kunnen samenwerken. Het collectief geheugen, kennis van de club, de bestuurlijke ervaring en professionele houding hebben mij de ruimte gegeven die nodig is SV Ajax verder tot bloei en groei te laten komen.”

“Rust en continuïteit op bestuurlijk en controlerend vlak is voor SV Ajax van groot belang, zeker binnen de relatief nieuwe bestuurlijke constructie. Door deze herverkiezingen kan de huidige ervaren RvT de ‘nieuwe’ Verenigingsraad en directeur-bestuurder ook de komende jaren met raad en daad bijstaan.”

Nagtzaam vervolgt: “Samen met elf collega’s opereren wij als het elftal achter het elftal, want op het veld en bij ons op de werkvloer gebeurt het! Onze collega’s zorgen dat de samenwerking die wij hebben met Ajax zo optimaal mogelijk wordt ingevuld voor de supporters en de club.” 

Samen met Ajax dus, maar wel vanuit een onafhankelijke positie. Ook en vooral om het belang van supporters te kunnen dienen. Nagtzaam: “Ondanks de goede samenwerking met de club opereren wij volledig onafhankelijk van Ajax. Ledeninkomsten zijn onze enige bron van inkomsten. We vertegenwoordigen ruim 95.000 leden en zijn daarmee veruit de grootste supportersvereniging van Nederland. Daar horen een ervaren en goede Verenigingsraad en RvT bij, naast goedwillende vrijwilligers met hart voor de club.” 

Waar alle inspanningen toe moet leiden? “We willen samen met Ajax ons ledenaantal de komende jaren structureel boven de 100.000 krijgen én continuïteit voor de vereniging garanderen,” aldus Nagtzaam. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >