Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek kijkt tevreden terug op basisdebuut in Oranje

Zijn ‘haasje’ had Donny van de Beek al een poosje, maar maandagavond stond hij voor het eerst in de basiself van het Nederlands elftal. Met Donny in de startopstelling won Oranje met 3-0 van Europees kampioen Portugal.

27 maart 2018 - 08:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesbae31c5af8c43d9ed3e6c7e7f7439e25_normal
Van de Beek in duel met Portugees Silva. © Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman gaf tijdens eerdere persbabbels al aan dat hij meerdere internationals aan het werk wilde zien. De teleurstellende oefenpot tegen Engeland (1-0 verlies) vroeg daar ook wel om. Zo gunde de trainer Donny van de Beek zijn basisdebuut in Oranje en dat ging de Ajacied prima af.

Op een middenrif met Georginio Wijnaldum en Davy Pröpper hield Van de Beek zich uitstekend staande. Voor de draaiende camera van Fox Sports keek de middenvelder dan ook tevreden terug op de toch wel verrassende zege.

“Portugal is een hele goede tegenstander, dus we hebben het heel goed gedaan denk ik, met mooie goals,” aldus Van de Beek die bij de eerste goal een assist kon bijschrijven. Oud-Ajacied Kenny Tete was mee opgekomen en legde de bal keurig af in het zestienmetergebied. Van de Beek leek op goal te schieten, maar zijn bal kwam voor de voeten van Memphis, die wel raad wist met dat buitenkansje en de openingstreffer tegen de touwen werkte.

“Het zag er fris uit,” gaat Van de Beek verder. “In de tweede helft namen we gas terug. We stonden 3-0 voor. We hebben ons in ieder geval van onze goede kant laten zien. Het is natuurlijk wel lekker als je een extra mannetje op het middenveld hebt,” stelt de Ajacied, die daarmee aangeeft dat deze speelwijze Oranje beter past, dan hoe het vrijdag stond tegen Engeland.

“Lekker voor de verdediging en voor de opbouw, zodat je meer keuzes hebt. Je zag dat Portugal daar ook moeite mee had. Continu kwamen Wijnaldum of ik vrij. Dat deden we goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >