Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Wijk: ‘Bandé moet nog leren met kritiek om te gaan’

Ajax verraste eind 2017 met het aantrekken van de relatief onbekende Hassane Bandé. We spraken voor onze krant met Dennis van Wijk, zijn huidige trainer bij KV Mechelen. De Nederlandse trainer heeft inmiddels een aardig beeld van de Afrikaanse aanvaller.

07 maart 2018 - 08:57
UsershyraDesktopajax_dataimages66f66fd09a6b5df79f40b486e9d9f539_normal
'Hassane is een ander type dan vleugelspelers uit de Ajaxopleiding.' © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Waar Marc Overmars eerder dit jaar meldde dat Bandé ook op de vleugels uit de voeten kan, ziet Van Wijk de Burkinees vooral als spits. “Op die plek speelde hij hier zijn beste wedstrijden, zoals tegen de driemansdefensie van Anderlecht en twee sterke beren van Gent,” vertelt Van Wijk aan Ajax Life.

“Hij moet tussen de linies spelen en uit de duels blijven,” vervolgt de oefenmeester. “Hassane speelt op intuïtie. Als spits kan hij naar links en rechts uitwijken, in de bal komen of juist de diepte zoeken.”

Opmerkelijk genoeg stelt Van Wijk dat zijn pupil op de flanken wordt beperkt. “Hij moet gedisciplineerder spelen. Daar heeft hij nog problemen mee. Hassane is een ander type dan vleugelspelers uit de Ajaxopleiding. Hij zoekt niet op snelheid de een-tegen-een-situatie op, maar is juist sterk in de combinatie.”

Bandé’s huidige coach ziet nog wel een belangrijk verbeterpunt. “Hij is een leuke jongen, maar moet nog met kritiek leren omgaan. Dat is hij niet gewend. Afrikaanse jongens zijn trots. Ze zorgen voor de mensen in eigen land en er hangen altijd wat mensen omheen.”

“Hij zorgt bij veel mensen voor brood op de planken. Er staat druk op hem, maar ik heb hem wel verteld dat hij met kritiek moet kunnen omgaan, anders heeft hij volgend seizoen bij Ajax een groot probleem,” waarschuwt Van Wijk alvast voor het altijd kritische Ajaxpubliek.

De volledige reportage over Bandé en ons bezoek aan Mechelen lees je als lid van Supportersvereniging Ajax in onze ledenkrant. Wil je deze ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >