Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar hekelt anonieme klagers binnen Ajax

Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar wil inhoudelijk niet ingaan op de kritiek op zijn persoon de afgelopen dagen, maar laat wel weten te balen van het feit dat bepaalde mensen binnen de club anoniem hun beklag over hem doen in de media.

08 maart 2018 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1c3fdca4df752b9728f0b4b9beaff08b_normal
Sar kan weinig met anonieme clubbronnen die klagen in de media. © Pro Shots

Op de inhoud van de kritiek wil Van der Sar in De Telegraaf niet reageren, maar hij wil zich ook niet helemaal stilhouden. “Ik vind dat een directeur zich binnen en buiten zijn eigen organisatie moet laten gelden,” stelt Sar tegenover de krant waarin het al twee dagen over zijn functioneren gaat.

Zo liet voormalig penningmeester Arie van Os dinsdag weten dat hij vond dat Sar niet langer houdbaar was. “Ik vind dat meneer Van Os dit niet via de krant had moeten doen, maar hij laat tenminste zijn naam erbij zetten,” aldus Van der Sar die liever had gezien dat Van Os in een rechtstreeks gesprek met de directeur zijn kritiek had geuit.

Het steekt Van der Sar begrijpelijkerwijs vooral dat er vanuit de boezem van de club over hem geklaagd wordt. “Anoniem vanuit de club, daar kan ik niets mee,” stelt de oud-doelman terecht. “Wees dan een grote kerel en zeg wie je bent.”

“Uiteraard heb ik het nog wel naar mijn zin,” reageert Ajax’ algemeen directeur op een anonieme bron die in De Telegraaf stelde dat Ajax’ algemeen directeur ‘diep in zijn hart ongelukkig zou zijn met zijn rol’ bij de club. “Natuurlijk is mijn werk leuker als we winnen. Maar dat geldt ook voor de spelers, de fans en iedereen hier op kantoor en op De Toekomst.”

Duidelijk is dat het flink borrelt. Buiten de club en dus zeker ook binnen de club.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >