Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Term 'Ajaxhoofd' leverde Van Gangelen flinke narigheid op

Weet je het nog? Natuurlijk weet je het nog! Jan Joost van Gangelen werd er na een paar kritische vragen aan Graziano Pellè van beticht een ‘Ajaxhoofd’ te hebben. Hardop lachen natuurlijk, maar Van Gangelen hield er ook een portie narigheid aan over.

23 maart 2018 - 13:01
UsershyraDesktopajax_dataimagescd5b07865f250fc135af798fdaa9a5eb_normal
Hopelijk voelde het bad bij Ajax wel warm aan... © Ajax Images

Pellè toonde zich een slecht verliezer na de klassieker (1-2) in Rotterdam van 2014, waarin Ajax een voorschot nam op de landstitel. We hebben ergens het vermoeden dat Niklas Moisander nog steeds staat te appelleren voor een penalty, maar goed. Gaat het nu niet om.

Het gaat om de vervelende nasleep die het interview voor Van Gangelen opleverde. “Pellè zei dat ik partijdig was en een typisch Ajaxhoofd had. Hij had geen flauw idee dat hij mij daarmee zo in de problemen bracht,” deelt de verslaggever van Fox in de Volkskrant.

“Op sociale media gingen mensen dingen tegen me roepen als ‘je gezin moet dood’. Ik kon twee dingen doen: of aangifte, of stoppen met social media. Dat laatste heb ik gedaan,” vervolgt Van Gangelen.

De verslaggever annex presentator ontkent dat hij een voorliefde heeft voor Ajax. Dit valt wat moeilijk te rijmen met het feit dat hij werd gespot in het uitvak bij Hamburger SV - Ajax, 0-1, doelpunt Leonardo, maar goed. En ook liet hij zich in 2013 maar wat graag in het zwembad mieteren nadat Ajax voor de derde keer op rij kampioen was geworden.

Van Gangelen zet zich zelfs een beetje van Ajax af. “Als je de eredivisie verslaat, gaat je voorkeur uit naar clubs waar het gezellig is, waar ze lekker eten hebben, waar stewards aardig zijn. Ajax is vreselijk saai en kil. De Arena is natuurlijk een groot stadion, maar dat heeft Feyenoord ook. En de ontvangst daar, door mensen die er al honderd jaar werken, is leuker en beter.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >