Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet wissel VDBeek en Ziyech goed uitpakken

Ajax won weliswaar met 4-1, maar had het zeker niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Er was in de rust een kleine ingreep van Erik ten Hag voor nodig om meer grip op het duel te krijgen. De trainer schroomde sowieso niet om in te grijpen.

11 maart 2018 - 18:25
UsershyraDesktopajax_dataimages766be98f96608a2c89ec464669b967e5_normal
Dit trio speelde een belangrijke rol binnen Ten Hags tactiek. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Of Ten Hags keuze voor de resterende duels van het seizoen geldt of slechts eenmalig was om de boel eens flink wakker te schudden, bleef bewust onduidelijk. “Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen in hun prestaties, maar als spelers verzaken moet er vanuit de ploeg een correctie komen. Dat lieten we na.”

En dus keerde Klaas Jan Huntelaar terug in de spits ten koste van de in Arnhem weinig overtuigende Siem de Jong en kreeg Rasmus Kristensen zijn kans op de rechtsbackpositie. “We wilden meer druk over de zijkanten. Rasmus is twee maanden bij Ajax. Zijn aanpassingsperiode is voorbij en hij dient zich aan op de trainingen.”

Het ingrijpen resulteerde in ieder geval in een driepunter tegen een ploeg die er van de Brabantse koploper dit seizoen liefst vijf afsnoepte. Ten Hag was kort in zijn analyse. Ajax begon goed, maar kende een zwak slotkwartier na de gelijkmaker.

In de rust besloot hij om Donny van de Beek en Hakim Ziyech van positie te laten wisselen. “Dat pakte goed uit. Daarna stond het beter met een opkomende Kristensen, Neres die de diepte in de laatste linie beter bespeelde en Justin die we breder aan de zijkant lieten spelen.”

“Dat resulteerde binnen tien minuten in vier tot vijf kansen, maar opnieuw met weinig rendement. Het verschil had hoger moeten uitvallen, maar ik ben tevreden met de houding, beleving en de drie punten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >