Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag weet tegen Sparta meer over mentaliteit Ajacieden

Dick Advocaat trekt zondag op z’n Spartaans ten strijde tegen Ajax: vol werklust en passie. Als zijn ploeg dat niet doet, is het kansloos tegen de Ajacieden. Erik ten Hag verwacht tegen Sparta een beter inkijkje te krijgen in de mentaliteit van zijn spelers.

17 maart 2018 - 07:22
UsershyraDesktopajax_dataimages95396506ee21f9512b82c6db6d2e2737_normal
Sparta zal met vuur en passie spelen, wat zet Ajax hier tegenover? © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het is natuurlijk leuk om met 4-1 van sc Heerenveen te winnen en zo een teleurstelling weg te spoelen, maar de Friezen staan er niet om bekend een ploeg te zijn die het van instelling moet hebben. Heerenveen probeert zo leuk mogelijk te voetballen.

Wie tegen Ajax leuk probeert te voetballen, kan wel eens het deksel op de neus krijgen. Maar ga je er volle bak voor, dan kan het iets opleveren. Vraag maar aan Vitesse, dat met 3-2 won. Ten Hag is dan ook benieuwd hoe de Ajacieden zich op Het Kasteel opstellen.

“Het wordt een nieuwe test op het vlak van mentaliteit, waar het tegen Vitesse aan ontbrak. We kunnen van Sparta meer de houding van Vitesse dan Heerenveen verwachten, al mag je niet te negatief doen over Heerenveen,” reageert Ten Hag tegenover Ajax Life.

“Heerenveen wil altijd voetballen, in de hoop onder de druk uit te komen. Vitesse en Sparta moeten het hebben van reactievoetbal, opportunisme en dus strijd en passie,” vervolgt de trainer van Ajax. “Vitesse heeft de betere spelers, maar de som is beter dan het individu afzonderlijk.”

Ten Hag liet in het midden of hij wijzigingen doorvoert ten opzichte van de ploeg waar hij zondag voor koos. Speelt Kristensen weer rechtsback, staat Wober centraal en zit Veltman opnieuw op de bank? De trainer hield zijn kaarten tegen de borst.

“Je zou van alles kunnen verzinnen om iets te wijzigen. Je kijkt naar een tegenstander en Sparta is een totaal andere ploeg dan Heerenveen. Wij willen altijd ons eigen spel spelen, maar je moet ook een beetje rekening houden met de tegenstander en inspelen op hun tekortkomingen.”

Ten Hag voegt nog toe dat hij geen gemakkelijke middag verwacht. Sparta won zijn laatste twee wedstrijden en heeft daardoor een beetje lucht naar beneden, al is de voorsprong op rodelantaarndrager Roda JC maar vier punten.

“In deze fase van de competitie is iedere tegenstander lastig. De punten worden steeds kostbaarder, dat geldt ook voor Sparta. Zo lang er hoop is, moet je voor de titel gaan. Maar wat belangrijker is: we willen winnen. Dat moet het uitgangspunt zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >