Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht nog wel wat spanning in titelrace

“Als we alles winnen, worden we kampioen,” klonk het vorige week uit de mond van Erik ten Hag. Zo stellig als vorige week is de trainer van Ajax niet meer. Maar hij heeft wel nog steeds het idee dat de titelrace geen gelopen koers is voor PSV.

02 maart 2018 - 11:04
UsershyraDesktopajax_dataimages5eeef8b22ea14db2e226ea9304237ecb_normal
Ten Hag ziet Ajax nog wel wat dichterbij sluipen. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Ajax bewees zichzelf tegen ADO Den Haag een slechte dienst door te blijven steken op 0-0, waardoor koploper PSV zijn voorsprong weer kon uitbreiden naar zeven punten. Met nog negen wedstrijden te gaan, mag je toch wel spreken van een penibele situatie.

Voor de Ajacieden komt het neer op alles winnen en dan maar hopen dat PSV ergens nog een steekje laat vallen. De Lampenclub laat weinig liggen, toch houdt Ten Hag hoop, zo deelt hij met Ajax Life. “Ik geloof er nog steeds in, al weet ik niet of met Ajax alles winnen genoeg is voor de titel.”

 “We hebben vorige week iets laten liggen, terwijl PSV bovenmatig goed presteert. PSV kan ook zomaar in een mindere reeks terechtkomen,” vervolgt de trainer van Ajax, die weet dat zijn oude club FC Utrecht zaterdag aantreedt in Eindhoven.

Ten Hag was maandag met Jong Ajax (2-1 nederlaag) in de Galgenwaard, maar ook om zijn oude ploeg moed in te spreken. “Utrecht heeft er alle vertrouwen in, al won het de laatste twintig jaar niet uit bij PSV. In de competitie dan, in het bekertoernooi lukte het wel.”

Het is geen toeval dat die bekerzege wordt aangestipt, aangezien Ten Hag toen zitting nam in de dug-out. “Utrecht is aan een heel goede reeks bezig en kan verrassen, net als Heerenveen deed. Ik geef Utrecht tegen PSV meer kans dan Feyenoord, dat vooral bezig was met de bekerwedstrijd.”

Als Ajax nog iets wil, is een belangrijke voorwaarde dat het zijn eigen wedstrijden wint. Er zijn geen excuses voor het missen van goede kansen,  zoals tegen ADO Den Haag. Het is simpelweg niet voldoende om in eigen huis 0-0 te spelen tegen een middenmoter.

Ten Hag: “De killersmentaliteit is er zeker bij Ajax, maar niet iedereen was beschikbaar. Voetbal is geen wetenschap en dan kan het soms gebeuren dat het even niet lukt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >