Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag blijkt tevreden: 'Als je met 2-5 wint, is het prima'

Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op de uitwedstrijd tegen Sparta. De Ajacieden wonnen op Het Kasteel met 2-5 en hadden de score zelfs nog een stukkie verder kunnen opvoeren. Ten Hag zag volop variatie, maar waarschuwt ook voor gemakzucht.

18 maart 2018 - 19:32
UsershyraDesktopajax_dataimages8baba398ce4503a3993c88ab03df0f33_normal
De trainer ziet voorin variatie, maar waarschuwt voor gemakzucht achterin. © Pro Shots

Ten Hag stelde vrijdag tijdens zijn persgesprek dat Ajax met de juiste mentaliteit aan de aftrap moest verschijnen, omdat de wedstrijd tegen Sparta meer weg zou hebben van het bezoek aan Vitesse (3-2 nederlaag) dan het ontvangen van sc Heerenveen (4-1).

Als je het zo bekijkt, valt het slechte spel van de eerste helft niet te verklaren. Maar de trainer stapt er vrij gemakkelijk overheen. “Als je met 2-5 wint, is het prima, denk ik. Er vielen mooie goals, uit goede aanvallen, wat wil je nog meer? Twee vrije trappen binnen, prachtig,” aldus Ten Hag bij Fox Sports.

Ten Hag stelt ondanks de zwakke start dat het nieuwe elan van Sparta bekend was. “Advocaat weet Sparta goed neer te zetten. We wisten wat we konden verwachten. Het was lastig er doorheen te komen, het was goed van ons om snel de gelijkmaker te maken en na rust benutten we goed de diepgang van de buitenspelers, met veel variatie. Soms tussen de linies, soms achter de verdediging.”

In een wedstrijd als deze is op achterstand komen wel het laatste wat je wilt, maar gelukkig duurde dat dus maar kort. “Er ging een fout aan dat tegendoelpunt vooraf, we komen afspraken niet na bij een spelhervatting. Zo'n doelpunt kan bepalend zijn, maar het belangrijkste moment van de wedstrijd is dat wij gelijk maken.”

Ajax had de rust zelfs moeten opzoeken met een voorsprong, maar er werd gefloten voor buitenspel in plaats van voor de aftrap. Gelukkig kwam het na rust alsnog goed en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Ook fijn: er werden eens kansen benut in plaats van gemist. Er zijn geen grote missers om over na te praten.

“Ik zei het de laatste weken vaker: als we wat effectiever zijn, wordt het een stuk gemakkelijker. Dan ga je ook gemakkelijker spelen, al moeten we ervoor zorgen dat we niet te gemakzuchtig worden,” stelt Ten Hag. “De 2-5 mag eigenlijk niet vallen. Dat is onnodig. Maar hier kunnen we mee verder. We worden duidelijk constanter, met name in de variatie van de aanvallen en de buitenspelers hebben veel rendement, prima!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >