Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over vormdipje Neres: 'Opportunisme ten top'

Er is best veel te doen om de buitenspelers van Ajax en dan met name de vorm waarin ze verkeren. David Neres lijkt het goede gevoel van voor de winterstop een beetje kwijt te zijn, maar Erik ten Hag is het hier niet mee eens. “Opportunisme ten top.”

09 maart 2018 - 13:37
UsershyraDesktopajax_dataimages3b5c1acd28c6038250c2462ae0c0b7b0_normal
Neres probeert iets te vaak moeilijke ballen te spelen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Juist omdat er na Vitesse-uit discussie ontstond over het spel van de buitenspelers, deden wij navraag bij de mannen van Opta Sports. We kregen statistieken terug en inderdaad blijkt Neres niet zo goed in vorm als onder Marcel Keizer.

De rechtsbuiten was voor de winterstop bij 17 treffers betrokken, maar in 2018 pas bij een schamel goaltje. Het gekke is dat Neres vaker en beter dribbelt dan onder Marcel Keizer, maar slechts een kansje per wedstrijd creëert en niet langer 2,4 kansen per duel.

“Neres gaf tegen PEC Zwolle nog de beslissende pass op Huntelaar. Dat is twee duels geleden. Het gaat heel snel van links naar rechts, het is opportunisme ten top om zo’n vaststelling te maken," aldus de coach tegenover Ajax Life.

De cijfers zijn gebaseerd op inmiddels acht wedstrijden onder Ten Hag, alle potjes na de winterstop dus, maar toch geeft de trainer zich niet gewonnen. “Nee, tegen PEC geeft Neres nog de beslissende pass.”

Ten Hag laat wel blijken dat Neres wat meer vrijheid krijgt. We kunnen hierdoor wellicht verklaren dat de Braziliaan vaker naar de as van het veld dribbelt. “Hij mag ruimtes zoeken waar hij gevaarlijk kan worden.”

“De statistieken van Neres ken ik overigens niet, volgens mij creëert hij heel veel kansen. De afgelopen periode creëerde hij elke wedstrijd een kans voor zichzelf of hij bracht een ander in de positie om te scoren. Neres zit in een fase waarin hij zelf even niet scoort.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >