Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag mist geloof, overtuiging en wil om te winnen

Als je verliest, gaan er dingen niet goed. Als je verliest op de manier waarop Ajax met 3-2 onderuit ging tegen Vitesse, dan gaat er een heleboel niet goed. Erik ten Hag was niet te beroerd om dat toe te geven, al is het zijn taak om te zorgen voor zaken als geloof, overtuiging en wil om te winnen.

04 maart 2018 - 19:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesf4819fba9b6ede05fde7d027dbe5d1bb_normal
Er zit niets anders op dan met de staart tussen de benen weer weg. © Pro Shots

Ajax leverde in Arnhem zijn slechtste prestatie in lange tijd. En dat doet pijn. Heel erg veel pijn. Amper twee weken geleden was er de hoop dat de titelrace nog nieuw leven ingeblazen kon worden, inmiddels is het gat met tien punten ten opzichte van PSV terug bij af...

“De drie doelpunten zijn echt weggevertjes, dat mag nooit gebeuren op dit niveau,” stelt Ten Hag in gesprek met Fox Sports. “Twee spelhervattingen waarbij we niet goed anticiperen en een cadeautje. Dan moet je reageren en we krijgen nog onvoorstelbaar veel kansen, maar ze gaan niet binnen.”

Hoe gek het ook mag klinken, de trainer heeft een punt: vijf minuten na de 2-0 die door Max Wöber werd weggegeven, had het zomaar alweer gelijk kunnen staan. Dat gebeurde niet. Ajax kwam zijn tegenslagen niet meer te boven. “De wil om die goal te maken ontbreekt dan.”

Ten Hag was al van plan om Wöber naar de kant te halen, daar had het verspelen van die bewuste bal niets mee te maken, maar het kwaad was al geschied. Niet alleen de Oostenrijker was rijp voor een wissel, de trainer kon net zo goed 'iene miene mutte' kunnen doen om iemand aan te wijzen.

“Dit was niet goed, terwijl we wisten wat we konden verwachten: een superscherp Vitesse. Daar moeten we minimaal hetzelfde tegenover zetten. Het begint met geloof, overtuiging en de absolute wil om te winnen. Het heeft ook te maken met houding. Wij hebben betere spelers en ook een beter team, maar Vitesse wilde het gewoon meer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >