Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag laat het chagrijn bij Ajax maar even begaan

Als er na PEC-uit al geen polonaise over De Toekomst werd gelopen, kun je je vast wel voorstellen dat de sfeer nu helemaal onder het vriespunt is gedoken. De nederlaag tegen Vitesse (3-2) hakt erin en Erik ten Hag laat het chagrijn op het trainingsveld even begaan.

06 maart 2018 - 16:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesf24f52093c6edd22f811aaff6e1da647_normal
Ten Hag stelt dat de spelersgroep goed ziek is van Vitesse-uit. © Pro Shots

Er is mathematisch nog van alles mogelijk, maar reken er maar op dat PSV nog voor het einde van het seizoen met schaal en al op de platte kar staat. De voorsprong van de koploper op Ajax bedraagt weer tien punten, terwijl AZ ook weer in de buurt komt.

“De sfeer is natuurlijk niet goed. Dat moet ook niet. Als je verliest van Vitesse kan er geen goede sfeer zijn, dan is iedereen teleurgesteld. Chagrijn was er ook. Dat wil ik ook niet direct doorbreken,” stelt Ten Hag tegenover Ajax TV.

“We zijn er goed ziek van. De spelers zijn dat, wij zijn dat, iedereen is er goed ziek van. Daarna moeten we leren van de wedstrijd, van de gemaakte fouten, hoe je dat in de toekomst kunt verbeteren,” vervolgt de trainer.

Ten Hag vertelt dat er een ‘teammeeting’ is geweest, waarbij delen van de wedstrijd werden teruggekeken om te visualiseren wat er niet goed ging en in de toekomst anders moet. “De groep wist het al, reflecterend vermogen hebben de spelers heus. Als je als Ajax zijnde verliest, heb je het nooit goed gedaan. Zo ervaren en beleven ze dat ook.”

Ondanks de drie weggevertjes van tegentreffers en ondanks het slechte spel, had Ajax ook zomaar kunnen winnen. De grootste kansen waren in Arnhem voor de uitploeg, niet voor de thuisclub. Zelfs de achterstand van 2-0 en 3-1 had nog ongedaan gemaakt kunnen worden.

“We maken heel grote fouten waardoor Vitesse aan de doelpunten komt en die fouten mogen op ons niveau nooit gebeuren. Twee spelhervattingen en een grote fout in de opbouw, dan leg je de rode loper uit,” stelt Ten Hag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >