Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hekelt kritiek op buitenspelers: 'Wat praat je raar?'

Oei, oei. Het lijkt erop dat het mislukken van het seizoen voor Ajax ook zijn weerslag heeft op Erik ten Hag. Je kunt de nieuwe trainer na zijn eerste nederlaag (3-2 tegen Vitesse) moeilijk de schuld geven, maar wie kritiek uit op 'zijn' Ajax, krijgt onderuit de zak.

04 maart 2018 - 19:01
UsershyraDesktopajax_dataimages2d09a03f9e341610d9742712395fe290_normal
Er was in Arnhem voor Ten Hag niet veel om vrolijk van te worden. © Pro Shots

Het was Willem Vissers, verslaggever van de Volkskrant, die het tijdens de persconferentie in Arnhem aandurfde om over de vormdip van de buitenspelers en Hakim Ziyech te beginnen. Als Vissers stelt dat Ziyech bijna alles fout doet en de vorm voorin is weggevloeid, grijpt Ten Hag in.

“Wat praat je nu raar,” bijt de Ajaxtrainer de vragensteller toe. “We tikten PEC Zwolle twee weken terug helemaal van de mat af.” Als daartegenin wordt gebracht dat het tegen ADO Den Haag niet best was, reageert Ten Hag opnieuw vol irritatie. “Dat vond jij, ik vond van niet.”

Ten Hag ziet nog wel eens andere wedstrijden dan journalisten en supporters, want er was na ADO-thuis vrijwel niemand die complimenten over had voor het spel van Ajax. Ja, er waren in de laatste twintig minuten kansen. Maar waarom voetbal je middenin een soort van titelrace tegen jezelf en de klok?

“Nou ja, tegen PEC vind ik helemaal niet dat we te laat beginnen met voetballen. Tegen Roda JC ook niet, tegen FC Twente niet en tegen Feyenoord. Ik vind het heel opportunistisch. Het is duidelijk dat jullie (journalisten) dat zijn. Ik zie dat iets anders.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >