Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag denkt 'in belang van Ajax', niet in belang Veltman

Erik ten Hag nam in de wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1-winst) geen halve maatregelen en passeerde aanvoerder Joël Veltman. “Ik moet in het belang van Ajax denken.”

11 maart 2018 - 17:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesdf17f31d7bb764b78ee8e338ddd9d91f_normal
Veltman verloor zijn band, maar mocht invallen en deed dat ook. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Als Ajax twee keer op rij niet wint, weet iedere trainer dat de druk toeneemt. Zo ook Ten Hag. “Dat is niet het ambitieniveau dat we nastreven”, citeerde de trainer na de zege op sc Heerenveen een zin die de directie ook gebruikte om Marcel Keizer vlak voor de winterstop op non-actief te stellen.

Ten Hag greep de wanprestatie van zijn spelers in Arnhem aan om harde maatregelen te nemen. Daarbij spaart de trainer niemand en speelt hiërarchie geen rol. Na de wedstrijd tegen Heerenveen ging het dan ook vooral over het passeren van aanvoerder Joël Veltman, die bovendien zijn aanvoerdersband zag gaan naar ploeggenoot Matthijs de Ligt. Een duidelijk signaal naar de spelers.

Uiteraard was de trainer zich bewust van het feit dat hij een ingrijpende maatregel nam door de aanvoerder op de bank te zetten. “Het geeft wel iets aan. Ik wilde per se Matthijs als aanvoerder. Hij gaat meer en meer heersen en moet nu ook meer gaan eisen. Hij heeft ook echt de uitstraling van een aanvoerder.”

De mooie woorden over De Ligt zeggen indirect ook iets over Veltman. Voor de ervaren verdediger. die eerder ook al vernam niet tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman te behoren, werd het al met al een pijnlijk weekje. Ten Hag kon er weinig mee. “Ik moet in het belang van Ajax denken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >