Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Als Veltman speelt, dan is hij aanvoerder’

Het was thuis tegen sc Heerenveen voor veel mensen een verrassing dat Joël Veltman moest banken. Een nog grotere verrassing was dat de aanvoerdersband bij Matthijs de Ligt om de arm werd gerold.

16 maart 2018 - 13:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3dbdf0bab42e9ec88fc6dd77fddaf29_normal
Als Veltman speelt, dan draagt hij de band. © Ajax Images

Erik ten Hag kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar Sparta-uit dan ook gelijk de vraag wie nou de aanvoerder is bij Ajax. De coach liet weten dat Veltman in principe nog altijd de band draagt, maar stelde droogjes voor een ander te moeten kiezen als de aanvoerder niet speelt.

De keuze van Ten Hag voor De Ligt was heel weloverwogen, zo blijkt uit de woorden van de trainer. Hij had immers ook voor de meer ervaren Lasse Schöne of Klaas Jan Huntelaar kunnen kiezen.

“Ik koos heel bewust voor Matthijs. Of hij de vaste tweede aanvoerder is? Dat kun je niet zo zeggen,” bleef de coach toch ietwat vaag. “Het is een natuurlijk proces. De Ligt ontwikkelt zich als voetballer en persoon uitstekend. We zullen zien hoe dat in de toekomst verloopt.”

Ten Hag had vorig weekeinde hoe dan ook te maken met een teleurgestelde Veltman, al was de oefenmeester goed te spreken over de reactie van zijn captain. “Joël pikte het goed op, dat zag je wel bij die invalbeurt. Het is echt ontzettend professioneel hoe hij hiermee omgaat.”

Of Veltman definitief zijn plek heeft verloren aan Rasmus Kristensen, dat wilde Ten Hag niet zeggen. “Kristensen heeft het goed gedaan tegen Heerenveen, maar er is nog veel wat lucht naar boven,” stelde de trainer, die daarmee maar wilde aangeven dat er nog wel wat zaken beter kunnen.

“Het is ook afhankelijk wat je voor een wedstrijd nodig hebt, een meer verdedigend ingestelde speler of juist een meer aanvallende,” vervolgt Ten Hag over zijn afwegingen voor wie van de twee backs hij kiest. 

Tegen Heerenveen viel Veltman overigens in als centrale verdediger, maar dat kan in een andere wedstrijd ook zomaar weer anders zijn. “Joël kan zowel op rechtsachter en als centrale verdediger uitstekend uit de voeten,” besluit Ten Hag, die nog maar eens aangaf van wedstrijd naar wedstrijd te kijken hoe hij het achterin invult.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >