Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico: ‘Het maakt mij niet uit of ik met Donny of Messi speel’

Nicolás Tagliafico presteert uitstekend in zijn eerste maanden bij Ajax en was in de wedstrijd tegen SC Heerenveen zelfs trefzeker. Zijn prestaties zijn niet alleen binnen Nederland opgemerkt. Jorge Sampaoli, bondscoach van Argentinië, heeft de linksback opgeroepen voor twee oefenwedstrijden van de nationale ploeg.

17 maart 2018 - 01:34
UsershyraDesktopajax_dataimages3b4643503dd2774e2ed2cec5c4b85fd7_normal
Donny of Messi, het maakt Nico niet uit. © Pro Shots

En zo kan het dus dat de linkspoot deze week nog gezellig op De Toekomst AT5 te woord staat en volgende week zijn plekje tussen de wereldsterren moet bemachtigen. “Of het nou met het team is, of met Jong Ajax. Het maakt mij niet uit. Ik doe altijd mijn best, of ik nou met Donny of Messi speel. Je moet respect hebben voor alle spelers, niet voor de naam van de spelers.”

Tagliafico, die zijn debuut voor Argentinië vorig jaar al maakte tegen Brazilië, weet als geen dat hij zich van zijn beste kant moet laten zien. Oefenwedstrijden zijn leuk, maar een ambitieuze Argentijn wil meer. “Eerst maar bij Sparta winnen en dan heel erg mijn best doen bij de oefenwedstrijden van het Argentijnse elftal. En dan heb ik de mogelijkheid om naar het WK te gaan.”

Het is de vleugelflitser van harte gegund, maar het WK is tegelijkertijd de optimale mogelijkheid voor spelers om zich in de kijker van grotere clubs te spelen. En omdat Ajacieden lange tijd ontevreden waren met de bezetting op links, worden de nationale prestaties van Nico ook met enige huivering gevolgd. Helaas sluit de speler zelf een zomers vertrek niet uit. “Ik kijk van dag tot dag, ik wil me verbeteren. Ik denk niet aan de toekomst. In mijn hoofd ben ik bij zondag, de wedstrijd tegen Sparta.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >