Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico: ‘De lat moet gewoon steeds hoger liggen’

Bijzonder hoor, hoe snel Nicolás Tagliafico precies in de Ajaxpuzzel past. De Argentijn lost het probleem op linksachter op en steelt de harten van Ajacieden op de tribune. En dat in een paar maanden tijd.

14 maart 2018 - 12:10

De verdediger met de bijnaam Nico gaat voor het hoogst haalbare. Altijd. Zo bereidde hij z’n interview met Voetbal International tot in de puntjes voor. “Ik ben een perfectionist en neem nooit genoegen met wat ik vandaag doe. Als het goed is, dan moet het morgen nog beter. Van een tevreden gevoel komt luiheid en de gedachte dat het zo wel goed is. Dat is in mijn ogen voor een speler het slechtste wat je kan ervaren."

"Stilstand is achteruitgang, want om je heen ontwikkelen medespelers en tegenstanders zich wel. De lat moet gewoon steeds hoger liggen. Daar ben ik echt heel bewust mee bezig, soms tegen het dwangmatige aan.”

Tagliafico is met 25 jaar een routinier, vergeleken met de jonge Ajaxspelers om hem heen. Zijn inbreng, drive en missie te slagen is wat de club broodnodig had en heeft. Toch zaten eerst Feyenoord en PSV voor hem op de tribune in Zuid-Amerika. In augustus kwam Ajax. Landgenoot en oud-Ajacied Dario Cvitanich praatte de kersverse international bij over Ajax en Amsterdam.

Nico's passie wordt op de tribunes van de Johan Cruijff Arena gewaardeerd. “Ik krijg wel mee dat de fans hier enthousiast zijn over mijn spel. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Als je ergens nieuw bent, wil en moet je jezelf laten zien. Dat heb ik al in bepaalde mate kunnen doen, maar ik ben nog lang niet tevreden. Alles moet beter, en daarom laat ik me ook niet beïnvloeden door de positieve geluiden.”

Er zijn in Amsterdam ook andere geluiden te horen, na (bijna zeker) vier jaar zonder prijs. Nico weet dat ook: “Ik ben hier net nieuw, dus kan moeilijk oordelen over de afgelopen vier jaar, maar volgens mij moet je vooral geen gekke capriolen gaan uithalen. Elkaar kritisch benaderen, samen beter worden, elkaar durven te corrigeren zodat je fouten niet meer maakt en vooral oplossingen zoeken zonder in paniek te raken. Zo kijk ik ernaar en dan moet Ajax spoedig weer een prijs pakken. Het is ook een van mijn doelen hier in Nederland.”

Ow ja, voor wie het nog niet weet: de tackle op z’n vriendin op het strand was een wat uit de hand gelopen grap. Check de video hieronder.

Het volledige verhaal met Tagliafico is te lezen in de nieuwe VI of bij Blendle, achter de betaalmuur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >