Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stuivertje wisselen in Jupiler League-top door winst Jong Ajax

De afgelopen maanden wisselen Jong Ajax en NEC elkaar af als koploper in de Jupiler League. Zo ook vrijdagavond. Waar NEC gelijkspeelde bij Cambuur Leeuwarden, wonnen de Amsterdammers knap op De Vijverberg.

17 maart 2018 - 13:06
UsershyraDesktopajax_dataimages2ca421f9a431072f6ec59590467d21a7_normal
Hattrickheld Sierhuis. © Pro Shots

Kaj Sierhuis was de grote man in Doetinchem. De spits, die bij afwezigheid van Mateo Cassierra meer kansen krijgt in de ploeg van Michael Reiziger, scoorde al in de derde minuut. De keeper van de Superboeren greep mis bij een voorzet vanaf links, waarna Sierhuis kon afdrukken. Jong Ajax domineerde volledig, maar zag De Graafschap tegen de verhoudingen in langszij komen. Op het middenveld werd de bal verloren. Geen ramp, ware het niet dat Ajax-doelman Norbert Alblas ver voor het doel stond. De ongelukkig gekozen positie werd opgemerkt en afgestraft door Daryl van Mieghem.

Nog voor rust leek Leon Bergsma de thuisploeg verder in het zadel te helpen. Zijn te korte terugspeelbal werd echter niet afgestraft. Het paste overigens prima in het nerveuze optreden van Jong Ajax na de gelijkmaker.

In minuut vijftig schoot wederom Sierhuis zijn ploeg weer op voorsprong. Na een aantal keer knap weg te draaien vond hij met een rollertje de verre hoek. Maar twintig minuten daarna kon Ajax weer opnieuw beginnen: Youssef El Jebli schoof beheerst binnen.

Het laatste kwartier was een enerverende periode. Eerst haalde Alblas een pegel van de lijn en zag even later dat oud-Ajacied Sven Nieuwpoort een directe rode kaart ontving voor het vasthouden van de doorgebroken Sierhuis.

Met maling aan de ongeschreven voetbalwet ging de spits zelf achter de bal staan. Ondanks striemende fluitconcerten stuurde hij de doelman de verkeerde kant op en completeerde zodoende een hattrick. Het was overigens zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal.

Maar de wedstrijd was nog niet ten einde. Eerste pakte Myenty Abena ook een rode kaart, zijn negen ploeggenoten achterlatend. Een minuut later redde Alblas fantastisch op een harde kopbal. Pas in de vijfde minuut van de extra tijd viel de beslissing. Ché Nunnely ontsnapte aan buitenspel en verschalkte de eenzame doelman. Eindstand: 2-4.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >