Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Strafschoppen van Flemming houden Jong Ajax aan kop

Het zag er lang niet naar uit, maar Jong Ajax heeft een overwinning in Almere uit het vuur gesleept. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg zelfs op achterstand. Twee penalty’s van Zian Flemming zorgden uiteindelijk voor een andere verdeling van de punten.

02 maart 2018 - 22:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesf22f79f8d03076f6e6e604c8cdb0ce03_normal
Een strafschop gedecideerd binnen schieten. Flemming doet het. © Pro Shots

Erik ten Hag plukt maar wat graag de vruchten van het werk van Michael Reiziger. Leuk voor de spelers in kwestie, maar feit is wel dat Reiziger belangrijke spelers moet missen in de titelrace. Zo trad Jong Ajax vrijdag aan zonder Mateo Cassierra, Carel Eiting en Noussair Mazraoui.

Met de blamage bij Jong FC Utrecht nog vers in het geheugen begon Ajax in een sfeervol Yanmar Stadion. Van innerlijke revanchegevoelens leek echter geen sprake. De Amsterdammers lieten zich afbluffen door de thuisploeg en kwamen weinig gevaarlijk voor de dag. De kopbal van Kaj Sierhuis op de paal vormde een uitzondering.

Maar de uitzondering was wel een moment om aan vast te houden. De maandag door Reiziger bekritiseerde Dennis Johnsen had zijn ploeg onterecht op voorsprong kunnen zetten, maar faalde jammerlijk.

Na rust was het weer Sierhuis die een dot van een kans miste. Ploeggenoot Luis Orejuela volgde twee minuten later zijn voorbeeld door te falen in de afwerking. Curieus genoeg raakte Arsenio Valpoort van Almere in de tussenliggende minuut de paal aan de andere kant.

Te midden van de kansenregen was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Silvester van der Water ontsnapte aan de aandacht van de Ajax-defensie bij een afgeslagen hoekschop. We schrijven dan minuut zeventig. Op dat moment was Jong Ajax de koppositie (virtueel) kwijt. Maar rond minuut 75 was Ajax weer (mede)koploper. Dit door een terecht verkregen strafschop, welke uiteindelijk verzilverd werd door Flemming.

Vanaf de gelijkmaker maakte chaos zich meester van de wedstrijd. Van een duidelijk spelbeeld was geen sprake meer. Aan beide kanten deden zich gevaarlijke momenten voor. De ploegen worstelden, en Jong Ajax kwam boven. Na het verliezen en proberen terugveroveren van de bal door Anass Ahannach, kreeg Flemming in minuut twee van de blessuretijd de kans om zijn ploeg twee extra punten te schenken.   

De aanvaller schoot de strafschop overtuigend binnen, waar de spelers van Almere City overigens nog enige tijd protesteerden tegen het besluit van scheidsrechter Christiaan Bax. Terecht of niet: Flemming zal er geen minder fijn gevoel aan overhouden.

Overigens was Flemming niet de enige aanvaller die met een fijn gevoel naar bed kon. Vince Gino Dekker maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree bij Jong Ajax. De vleugelspits mocht voor Ché Nunnely invallen en speelde het laatste kwartier mee.

NEC won in Waalwijk gemakkelijk van RKC, waar de thuisploeg lange tijd met een man minder speelde. Zodoende blijft het verschil tussen Jong Ajax en NEC twee punten. Beide ploegen ontmoeten elkaar begin april, maar in de tussentijd kan er natuurlijk nog van alles gebeuren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >