Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem klopte zelf aan bij Ten Hag: 'Stel me op'

We hebben Siem de Jong dit seizoen al vaker horen zeggen dat hij met de trainer in gesprek wilde. Meestal ging het erom dat hij meer speeltijd wilde, meestal greep hij vervolgens zijn kans niet. Siem stapte laatst zelf op Ten Hag af.

09 maart 2018 - 14:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6f691a98eb4e8e927d5b8ef3f284ff3_normal
We zien het vliegtuigje van Siem veel en veel te weinig. © Pro Shots

Er werd aangeklopt, bevestigde de trainer. Letterlijk of figuurlijk, dat doet er nu even niet toe. Ten Hag deed de laatste twee duels inderdaad een beroep op Siem, maar dat leverde weinig succes op. Ajax haakte af in de titelrace.

Siem gaf vorig seizoen in dienst van PSV aan dat hij liever niet in de punt van de aanval wilde voetballen, maar daar kan Ten Hag weinig mee. “Dat heeft Siem mij niet gezegd. Sterker nog, hij kwam terug naar me toe en zei: ik kan het team helpen, stel me op.”

Het lukte Siem tegen Vitesse in de slotfase om het net te vinden, nadat hij eerder al een goede kans had gemist en tegen ADO Den Haag was een kopbal tegen de paal zijn meest doelgerichte actie.

Toeval of niet, Mateo Cassierra scoorde in Arnhem met zo’n beetje zijn eerste balcontact. “Heeft er iemand garanties dat hij de goals maakt? Ik niet. Ja, er gebeurde iets toen hij inviel. Maar toen speelden we ook anders.”

Ten Hag wil niet precies zeggen waar Cassierra staat in de pikorde. “Ik weet niet of Mateo derde spits was, voordat ik Siem opstelde. Mijn vertrouwen in speler A zegt niets over mijn vertrouwen in speler B.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >