Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem betwijfelt of hij voor Ajax wel de ideale spits is

Ga er maar aanstaan om Klaas Jan Huntelaar te vervangen. Die ondankbare taak is de laatste twee duels weggelegd voor Siem de Jong en prompt verspeelde Ajax maar liefst vijf punten. Weg is de laatste kans op het kampioenschap. Siem denkt dat hij in een andere rol meer heeft te bieden.

04 maart 2018 - 20:30
UsershyraDesktopajax_dataimages00de8cbacc9a63f40be539808e94d026_normal
Siem is liever niet de man voorop, maar iemand die bijsluit. © Pro Shots

We hadden het nu helemaal niet over de rol van Siem hoeven hebben als hij tegen ADO Den Haag raak kopte en in de Gelredome binnen enkele minuten de bal tegen het net had geschoten. Maar hij stuurde de bal niet goed richting het doel en verkeken was de kans.

“Ik kwam moeilijk in het spel. In de eerste helft, als spits, moest ik het veld groot houden en kwam ik minder in mijn eigen rol als middenvelder,” geeft Siem aan bij Fox Sports. “Het heeft er wel een beetje mee te maken dat ik geen echte spits ben.”

Siem stond tijdens zijn hoogtijdagen ook in de spits, maar dat was toch anders. “Toen kwam ik iets meer vanaf het middenveld dan ik nu doe. De buitenspelers komen vaker tussen de linies, waardoor je minder aan de bal komt dan je zelf wilt. Ik ben juist een speler die ook als spits liever vaak aan de bal is en er niet staat om dat ene balletje erin te schieten. Maar als ik er sta, moet ik dat wel doen.”

Het gekke is dat het inderdaad direct soepeler begon te lopen na het inbrengen van Mateo Cassierra, die als aanspeelpunt fungeerde en het spel verlegde om daarna door te lopen richting de zestien. “Dat ligt mij net iets beter, maar dan nog zijn er een paar ballen waarbij ik meer de rust moet bewaren. We hebben kansen gehad om nog 3-3 te maken...”

Siem tikte overigens nog wel de bal over de lijn om er 3-2 van te maken, maar dat is allemaal snel vergeten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >