Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Primeur: Videoref actief bij ABN Amro Future Cup

Ajax komt met een toffe primeur! Bij de Future Cup wordt komend paasweekeinde gebruik gemaakt van de videoref. Bij de wedstrijden op het hoofdveld en op veld 3 van sportcomplex de Toekomst kan de videoscheidsrechter worden ingezet.

28 maart 2018 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimagese30174bdded1a4edfb84da9d01439ad2_normal
Deze heren krijgen bij de Future Cup hulp van de videoref. © Ajax Images

De Future Cup is daarmee een van de eerste jeugdtoernooien die over video-arbitrage beschikt, dus het predicaat 'primeur' is hier zeker gerechtvaardigd.

De KNVB neemt het toernooi op sportpark de Toekomst zeer serieus. De bond stelt de video-arbitrage beschikbaar en vaardigt bovendien alleen maar scheidsrechters uit het betaalde voetbal en masterclasses af naar de Future Cup.

"De Future Cup is een prestigieus internationaal toernooi," vertelt Mike van der Roest, projectmanager videoscheidsrechter van de KNVB. "Dit toernooi geeft onze scheidsrechters en videoscheidsrechters de kans te groeien en zich verder te ontwikkelen om bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen optimaal voorbereid te zijn."

Op 31 maart en op 1 en 2 april staat de Future Cup op het programma met Ajax O17 als gastheer. Ook dit jaar strijden diverse topclubs om de felbegeerde trofee! De namen van deelnemende ploegen liegen er niet om. Tijdens het paasweekeinde doen behalve Ajax ook de jeugdploegen van Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Arsenal en Syndney FC mee. De finale staat voor 2 april op de rol.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >