Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pijnlijk: volgens Schöne doen de Ajacieden er niet alles aan

Wie na afloop van Vitesse - Ajax (3-2) luisterde naar de commentaren van de spelers en Erik ten Hag, hoorde continu hetzelfde riedeltje: het was een mentaliteitsding, het ontbrak aan de echte wil om te winnen en meer van die teksten.

05 maart 2018 - 08:52
UsershyraDesktopajax_dataimages58f6ec646162d1f4b757d8e252eeaf95_normal
Wat of wie bedoelde Schöne nou eigenlijk precies met zijn pijnlijke conclusie? © Pro Shots

Als dit al serieus het geval is, dan mag je dat gerust pijnlijk noemen. Ongelooflijk eigenlijk. Toch stipt ook Lasse Schöne in gesprek met het Algemeen Dagblad iets aan, waaruit blijkt dat veel tussen de oren zit bij de Ajacieden. De woorden van Schöne zijn voor een Ajaxsupporter bijzonder pijnlijk om te lezen.

“In de kampioensjaren hadden we echt het gevoel: wij gaan dit met elkaar flikken. Dat mis ik nu wel eens. We kunnen allemaal goed voetballen, maar als je er niet alles aan doet, win je geen prijzen,” stelt de ervaren Deense middenvelder in het AD.

Daar zegt Schöne nogal iets. 'Als je er niet alles aan doet, win je geen prijzen'. Het zijn teksten waar best eens op doorgevraagd mag worden. Hoezo er niet alles aan doen? Wat of wie bedoelt hij nou eigenlijk? Het zijn echter teksten die we zondag zonder uitzondering uit de monden van alle Ajacieden hoorden. Gek.

Twee tegengoals in Arnhem waren inderdaad te wijten aan een gebrek aan scherpte of concentratie. Maar is mentaliteit het grootste probleem? Wie de Ajacieden in koor hoort praten zou denken van wel.

Toch spelen blessures (Dolberg, Huntelaar, Frenkie) ook een rol, evenals de trainerswissel, vormverlies van Neres en Kluivert en simpelweg verkeerde keuzes maken op het veld.

“Er is nu wel echt iets geknakt,” besluit Schöne. “Ik ben van nature een optimistisch mens, maar als je ziet hoe wij spelen, moet je bescheiden zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >