Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Koeman adviseert Kluivert een langer verblijf bij Ajax

Voor Justin Kluivert gaat zijn nog zo prille loopbaan razendsnel. Als achttienjarige is hij al onbetwist basisspeler in Ajax 1 en een debuut in het grote Oranje staat ook nog voor de deur.

23 maart 2018 - 08:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesbc0ee4438b558d5874f1862b81405e71_normal
Na zijn treffer bij Sparta toonde Kluivert het uitvak trots het Ajaxlogo. © Pro Shots

Het kan allemaal niet op voor de aanvaller. Je zou bijna vergeten dat hij vorig jaar pas debuteerde in de eredivisie (Zwolle-uit). Wat goed is, komt snel. Hopelijk gaat wat goed is echter niet snel. Als het aan bondscoach Ronald Koeman ligt, blijft Kluivert voorlopig nog even in Amsterdam.

“Laten we hopen dat dit soort jonge spelers wat langer in Nederland blijft om elke week te voetballen en zich verder te ontwikkelen. Ik beslis dat niet, maar het zou wel het beste zijn,” is Koeman helder tijdens het perspraatje voorafgaand aan de oefeninterland vrijdagavond tegen de Engelsen.

De bondscoach stelt dat hij daarover ook met Kluivert heeft gesproken, ergens in de Zeisterbossen. “Hij is nu met Ajax in gesprek over contractverlenging. Kluivert is pas 18 en in mijn ogen is dat te jong om naar de Premier League te verkassen.”

Het contract van Kluivert loopt in de zomer van 2019 af. Het talent laat regelmatig weten bij Ajax te willen blijven, maar geeft tegelijkertijd genoeg hints dat het allemaal nog niet in kannen en kruiken is. Op de achtergrond is zaakwaarnemer Mino Raiola druk in de weer met de voetbaltoekomst van kleine Kluivert.

Het is allemaal nog even afwachten. Na zijn intikker tegen Sparta kuste Kluivert nog, vlak voor een vol uitvak, vurig het Ajaxlogo op zijn borst. Erop wijzen en alles. Hopelijk leren we snel hoe we die liefdesuitingen moeten inschatten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >