Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook intern bij Ajax twijfels over functioneren Van der Sar

Gezien de sportieve en beleidsmatige malheur bij Ajax uiten supporters terecht hun ongenoegen en roeren de traditionele media zich. Ook binnen de club borrelt het. De anonieme pijlen zijn daarbij vooral op algemeen directeur Edwin van der Sar gericht.

07 maart 2018 - 08:13
UsershyraDesktopajax_dataimages69b2ee153f9e6fedf06517eb2811155f_normal
Ajax worstelt intern ook flink met de positie van Van der Sar. © Pro Shots

De Telegraaf weet na een rondje bellen binnen de club dat Ajax worstelt met de positie van de algemeen directeur. Van der Sar, zo krijgt de krant via bronnen binnen de club te horen, is niet op zijn taak berekend. Dat is nogal wat.

De krant weet ook te melden dat Sar in het zadel wordt gehouden door de raad van commissarissen. De reden die De Telegraaf daarvoor opgeeft is nogal bijzonder: “de rvc kan het niet over zijn hart verkrijgen het boegbeeld naar huis te sturen.”

Als dat al echt zo is, dan is dat een tamelijk opmerkelijke reden om iemand aan te houden. Van der Sar beging vorig jaar een flinke zonde door diezelfde rvc niet tijdig te informeren over het dreigende vertrek van Peter Bosz, zo bleek in november 2017 tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders.

Hoewel er richting het vertrek van Bosz al veel langer problemen waren tussen de trainer en het toenmalige technisch hart, was die onenigheid totaal onbekend bij de rvc. Deze hoorde veel te laat van al het gedoe en kon al niet meer ingrijpen, want het boek Bosz was inmiddels al dicht.

Duidelijk is dat bronnen binnen de club de mening delen dat Van der Sar onvoldoende functioneert in delen van zijn huidige rol. “Ik denk dat Edwin diep in zijn hart ongelukkig is in zijn huidige functie,” citeert De Telegraaf een direct betrokkene binnen de club, die wel anoniem wil blijven.

Het is een publiek geheim dat Van der Sar niet op zijn sterkst is als hij het woord moet voeren bij officiële gelegenheden, zoals een algemene vergadering van aandeelhouders of simpelweg voor de draaiende camera’s als hij het beleid van de club moet toelichten.

De Telegraaf citeert een betrokkene over een mogelijk andere rol voor Van der Sar: “Er zou een oplossing moeten komen, waar alle partijen gelukkig van worden.”

Het is de vraag welke conclusie Van der Sar voor zichzelf trekt. De voormalig doelman gaf tijdens het trainingskamp in Portugal nog aan dat hij kritisch in de spiegel zou kijken als er na het ontslag van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp geen zichtbare progressie geboekt zou worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >