Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nederlandse profs zien niets in vroege sluiting transfermarkt

Jullie, wij, iedereen hekelt in de zomer het feit dat de competitie al bijna halverwege is als er nog transfers kunnen plaatsvinden. Helaas moeten we dit bijstellen naar ‘bijna iedereen’, want de VVCS spreekt zich uit tegen het beperken van de termijn voor transfers.

09 maart 2018 - 09:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesf8b091297ec1160c6ab70f3d26453cda_normal
Ajax raakte eind augustus Sánchez nog kwijt... © Pro Shots

De VVCS is de Vereniging van Contractspelers en komt op voor de belangen van zijn leden, de betaald voetballers dus. Die betaald voetballers spreken van ‘een beperking van de bewegingsvrijheid’ als de transfermarkt eerder op slot gaat.

“De spelers willen niet dat er aan hun bewegingsvrijheid wordt getoornd. De conclusie is dat we geen enkel voordeel zien in het eerder sluiten van de transfermarkt,” aldus Louis Everard tegenover NUsport. Everard is directeur van de VVCS.

Hoe anders wordt er geredeneerd in Engeland, waar de clubs besloten om transfers toe te staan tot het moment dat de Premier League aftrapt voor het nieuwe seizoen. Ook in Italië scheidt de markt eerder dan voorheen, namelijk medio augustus.

De KNVB wil graag in gesprek – en lijkt hiermee aan te geven dit voorbeeld te willen volgen – maar de VVCS werpt zich nu al op als dwarsligger. “Spelers die bij hun club op de bank belanden hebben dan geen tijd meer om een andere club te vinden.”

De VVCS besprak het vervroegen van de transferdeadline met de Centrale Spelersraad, van wie Stijn Schaars (sc Heerenveen) en Willem Janssen (FC Utrecht) de bekendste namen zijn. Als de KNVB regels wil veranderen, moet de spelersraad hiermee instemmen.

Kortom, dit gaat nog wel een dingetje worden. Net als het kunstgras dat wel eventjes zou worden afgeschaft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >