Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui was poosje amateur bij Jong Ajax: 'Ik knakte niet'

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat Noussair Mazraoui op amateurbasis bij Jong Ajax voetbalde. Hij knokte, kreeg speeltijd en werd op voorspraak van Marcel Keizer zelfs gecontracteerd. Sinds deze week maakt Mazraoui deel uit van de A-selectie.

15 maart 2018 - 09:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesd5fc30448ae53d037beec5a4370ecfbd_normal
Het doel van Mazraoui is nu: bank verruilen voor basisplaats. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De twintigjarige Mazraoui heeft als grote voordeel dat hij multifunctioneel is. Hij speelt het liefst als linkshalf, maar kan ook als rechtshalf uit de voeten. Of als nummer zes. En als er een plekje is links of rechts op de vleugels, wil hij zijn kans net zo goed grijpen.

Het zou zomaar kunnen dat die veelzijdigheid Mazraoui heeft gered, want er hoeft maar een plekje open te vallen en hij staat klaar om in te vallen. Maar het had ook heel anders kunnen lopen. Het was pas 4 november 2017 dat hij als Jong Ajacied een contract kreeg.

“Ik was niet boos toen Ajax mij geen contract gaf, wel erg teleurgesteld. Het is moeilijk als iedereen met een contract voetbalt en jij niet, maar voor mij persoonlijk is het goed geweest. Het was een eyeopener voor mij,” deelt Mazraoui met Ajax Life.

“Vanaf toen heb ik zo hard geknokt op elke training, voor elke meter,” vervolgt hij. Even om het goed te begrijpen: deed Mazraoui eerder niet zijn best of wist hij iets extra’s in zichzelf naar boven te halen?

Mazraoui promoveert en maakt kluisje bij Jong Ajax leeg

“Je denkt dat je alles geeft, maar als je in de spiegel kijkt, kun je altijd meer geven dan waar je zelf in gelooft. Het is alsof er een kracht wordt losgemaakt. Ik denk dat dit is wat er bij mij gebeurde toen ik hoorde dat ik zonder contract bij Jong Ajax moest beginnen. Vanaf toen was het alles of niets. Het knakte me zeker niet, ik heb voor ‘alles’ gekozen.”

Het resultaat is bekend: Erik ten Hag is fan en gunde hem al drie keer speeltijd, al staat de teller nog altijd pas op zestien minuten. Mazraoui koestert desondanks iedere minuut die hem wordt gegund, al leverde zijn invalbeurt tegen Vitesse (3-2) gemengde gevoelens op.

“Het was zeker een dubbel gevoel,” erkent Mazraoui. “Ik kan natuurlijk niet heel blij zijn met een invalbeurt van vijftien minuten als de achterstand op de koppositie door die wedstrijd groeit naar tien punten. Toen ik maandag op de club kwam, was iedereen down. Dan word je vanzelf ook een beetje down.”

“Ik hoop mijn speeltijd uit te breiden. Ik wil laten zien wat ik kan en dat is best moeilijk als je maar een paar minuten speelt. Tegen Vitesse kreeg ik een kwartier en dat was wel lekker. Je wilt telkens meer, maar ik moet geduld houden en elke dag goed trainen. Dan komen die minuten vanzelf wel.”

Overigens loopt het contract van Mazraoui alweer af en moet dat nog wel eventjes worden verlengd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >