Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui promoveert en maakt kluisje bij Jong Ajax leeg

Het zijn mooie weken voor Noussair Mazraoui. Erik ten Hag ziet het erg zitten in de multifunctionele Ajacied, die sinds deze week officieel speler is van de hoofdmacht. Mazraoui krijgt zijn eigen plek in de kleedkamer van het eerste elftal.

13 maart 2018 - 14:01
UsershyraDesktopajax_dataimages503b105c778c41c770c56cfc29224f43_normal
Mazraoui krijgt zijn eigen plek in de kleedkamer van het eerste elftal. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De twintigjarige Mazraoui koestert iedere minuut die hij krijgt. De teller staat tot dusver op zestien minuten verspreid over drie invalbeurten, maar daar maalt hij niet om. Hij krijgt speeltijd, dat is wat telt. De kunst is nu om steeds meer minuten af te dwingen.

“Ik krijg de laatste tijd alleen maar mooi nieuws te horen, dat doet iets met je. Het gevaar is dat je naast je schoenen gaat lopen, maar ik heb goede mensen om me heen. Familie, zaakwaarnemer, de boys bij het eerste,” deelt Mazraoui in gesprek met Ajax Life.

Huntelaar, Lamprou en Ziyech in het bijzonder zijn mannen die de middenvelder bij de les houden. Ziyech had nog meer goed nieuws voor de jongeling. “Ik kreeg maandag een appje van Hakim. ‘Ik ben trots op je,’ las ik. Ik vroeg me alleen af waarom. Toen appte Hakim een foto en zag ik dat ik een plek krijg in de A-selectie.”

Het goede nieuws werd na afloop van Jong Ajax - FC Eindhoven (4-0) bekrachtigd door Erik ten Hag, die zich in de kleedkamer meldde. Mazraoui liet zich 55 minuten lang van zijn goede kant zien, met een assist en treffer, voor hij werd gewisseld met liesklachten.

“Ik denk dat de trainer me niet wilde afleiden, zo vlak voor de wedstrijd. De trainer zei dat ik het heb verdiend en dat ik nu moet knokken voor een basisplaats. Ik antwoordde dat dit voor mijn gevoel een eerste stap is en wil nu niet achterover gaan leunen.”

De kleedkamer waarin Mazraoui het goede nieuws kreeg, laat hij snel achter zich. “Ook als ik met het eerste mag meetrainen, douch ik en kleed ik me om in de kleedkamer van Jong Ajax,” legt hij desgevraagd uit.

“Het is een soort verhuizing, alsof ik naar de volgende klas ga. Alle kleren in mijn kluisje bij Jong ga ik overhevelen naar mijn nieuwe plek bij het eerste. Dan is het officieel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >