Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lijstje: nog steeds respect voor keeperskunsten Van der Sar

Over zijn rol als directeur wordt anoniem geklaagd, maar de keeperskunsten van Edwin van der Sar zijn nog altijd boven alle twijfel verheven. Keepers staan in de belangstelling nu enkele grote meneren in hun nadagen verkeren en ook 'Sar' zien we terug op lijstjes.

08 maart 2018 - 09:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesd71f5f9ca9b7725de730bd39e15d5d38_normal
Sar won met Ajax en Man Utd bijna alles wat er te winnen viel. © Pro Shots

Zowel Gianluigi Buffon (40) als Iker Casillas (36) wist deze week in de Champions League ogen op zich gericht, omdat uitschakeling wel eens hun laatste optreden in het kampioenenbal zou kunnen betekenen. Buffon stootte door, Casillas kreeg slechts applaus van The Kop.

Het naderende afscheid van grote meneren als Buffon en Casilla was voor FourFourTwo reden om een lijstje op te stellen van grootste keepers die het voetbal in de 21ste eeuw heeft gekend en wat blijkt? Van de Sar prijkt op nummer drie.

De levensduur van Van der Sars loopbaan oogst veel lof, net als de prachtige ‘Indian summer’ die hij aan het einde van zijn carrière beleefde. “Tijdens zijn actieve loopbaan was Van der Sar even gezaghebbend als kalm en zonder veel tamtam presteerde hij consistent op het hoogste niveau,” zo luidt het juryrapport van FourFourTwo.

Sar moet op de ranglijst slechts voorrang verlenen aan Casillas en Buffon, die hem opvolgde bij Juventus en in Turijn nog altijd onder de lat staat. Beide doelmannen hebben voordat ze er met hun land in slaagden om wereldkampioen te worden.

De huidige directeur week daarop uit naar Fulham, om later bij Manchester United weer terug te keren aan de Europese top en net als met Ajax de Champions League te winnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >