Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kristensen verbaasd over speeltijd op plek aanvoerder

Rasmus Kristensen valt bij Ajax van de ene verbazing in de andere. De Deen had vanaf de zomer pas op speeltijd gerekend en ging er totaal niet vanuit dat hij boven captain Joël Veltman zou worden verkozen.

22 maart 2018 - 11:02
UsershyraDesktopajax_dataimages28532ecfa096099d096971f5a9f73494_normal
Met de beleving van Kristensen zit het sowieso wel goed! © De Brouwer

Kristensen kwam in de winterstop over van FC Midtjylland en hoewel de talentvolle Deen middenin het seizoen overkwam, was het toch vooral het idee dat hij zijn pijlen moest richten op seizoen 2018/2019.

Beetje wennen, beetje leren, beetje je plek vinden in Amsterdam. Dat was het idee. Maar het loopt iets anders. Kristensen begon al drie keer in de basis en dat had de laatste twee maal niets met blessures of schorsingen te maken.

“Ik heb al veel meer gevoetbald dan de bedoeling was. Ik dacht dat ik tijdens de zomer pas in beeld zou komen, maar ik vind het te gek! De resultaten zijn goed en ik heb goede wedstrijden gespeeld, dus dat doet me goed,” stelt Kristensen tegenover Bold.dk.

“Ik word opgesteld op de plek van de aanvoerder. We zijn verschillende types. Ik denk dat de trainer per wedstrijd afweegt waar hij meer behoefte aan heeft en vervolgens een keuze maakt. Toch vind ik het moeilijk om nu van alles te verwachten.”

De rechtsachter heeft stiekeme hoop dat Ajax het koploper PSV nog lastig kan maken in de strijd om de schaal. “Het enige wat we kunnen doen is de druk opvoeren door al onze wedstrijden te winnen. En we moeten nog naar Eindhoven. Blijven winnen, is onze opdracht, zoals altijd.”

De twintigjarige Kristensen is deze week trouwens op pad met Jong Denemarken. De kans op een uitverkiezing in de WK-selectie lijkt vrij klein. Maar dat leek de kans op speeltijd bij Ajax ook in eerste instantie, dus wie weet!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >