Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kristensen lijkt stukje van puzzel voor Vitesse-uit

Het ziet ernaar uit dat Rasmus Kristensen zich tegen Vitesse mag opmaken voor een basisplaats. De blessure van Frenkie de Jong zorgt ervoor dat er achterin moet worden geschoven en Erik ten Hag lijkt te kiezen voor de variant van Kerkrade.

02 maart 2018 - 10:34
UsershyraDesktopajax_dataimages2cda4d54be3db72595bc8f4642d175c8_normal
Het lijkt erop dat de ogen zich richten op Kristensen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het was een noodoplossing, maar wel eentje die goed uitpakte. Frenkie bracht centraal achterin de creativiteit die Ajax soms zo ontbeerde. En nu moet er een oplossing voor de noodoplossing worden bedacht, omdat hij door zijn enkel klapte.

Het inbrengen van Maximilian Wober klinkt logisch, maar de Oostenrijker sukkelde wat met zijn fitheid. Hij traint weliswaar alweer eventjes mee, alleen wijzen de hints van Ten Hag in een andere richting.

Het lijkt erop dat Ten Hags keuze valt op Kristensen, die dan rechtsback komt te spelen met Joël Veltman die doorschuift naar de positie van centrale verdediger. Het feit dat Vitesse aantreedt met echte buitenspelers schrikt de trainer niet af.

“Natuurlijk vertrouw ik blind op Kristensen,” stelt Ten Hag tijdens de persbabbel. “We trokken hem aan omdat hij positief uit de scouting kwam en veel aanvallende impulsen geeft. Hij moet nu het Ajaxsysteem gaan leren. Als hij in het team komt, gaat zoiets vele malen sneller.”

Kristensen speelde bij FC Midtjylland over het algemeen een aanvallende rol binnen een 3-5-2-systeem. “Duels in de een-tegen-een vormen voor mij geen afweging. Je krijgt een ander type achterin, wie je daar ook neerzet. Je weegt af wat het meeste rendement brengt. Wat heeft het team op dit moment nodig? Ik weet het al.”

Met Kristensen lijkt een stukje van de puzzel gelegd, maar er moet nog meer op zijn plek vallen. Het meespelen van Lasse Schöne is nog niet helemaal zeker. Hij had last van zijn rug. Klaas Jan Huntelaar traint vrijdag weer mee en dan is het even afwachten hoe het gaat.

Als Huntelaar niet kan spelen, moet er een keuze worden gemaakt tussen Siem de Jong en Mateo Cassierra. De kans op een nieuwe basisplek voor Siem is dan aanwezig. Nick Viergever voelt zich nog niet fit genoeg voor minuten bij Jong Ajax, de terugkeer van Kasper Dolberg laat sowieso nog even op zich wachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >