Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kriebels in buik van trotse Kluivert bij debuut in Oranje

Een dikke 23 jaar geleden alweer debuteerde Patrick Kluivert voor het Nederlands elftal. Dat was op 16 november 1994. De tijd vliegt, want maandagavond meldde zoon Justin zich langs de zijlijn voor zijn Oranjedebuut.

27 maart 2018 - 09:06
UsershyraDesktopajax_dataimages03999d5594992ba68453e789b545773a_normal
Vast een beetje wijzen hoe je het wil hebben. Mooie dingen. © Pro Shots

Vader Patrick debuteerde eveneens als jonge Ajaxtiener. Hij deed dat onder leiding van Dick Advocaat tegen Tsjechië. Kluivert senior wist in 97 interlands maar liefst 40 keer het net te vinden.

'De zoon van' kent de cijfers natuurlijk ook. Hij staat aan het begin van veel moois, maar duidelijk is dat de carrière van kleine Kluivert als een malle gaat op dit moment. De aanvaller is nu de tiende speler die net als zijn vader is uitgekomen voor het Nederlands elftal. Het spreekt dan ook voor zich dat Kluivert tegenover de media sprak over een ‘topavond’.

Na afloop van de met 3-0 gewonnen oefenpot tegen Portugal, stond de trotse jongeling te glimmen voor de camera van Fox Sports. “Ik had wel een klein beetje kriebels in mijn buik,” vertelt Kluivert die logischerwijs stelt dat zijn Oranjedebuut tot dusver het hoogtepunt van zijn carrière is. “Ik ben trots en blij dat de bondscoach mij die kans heeft gegeven.”

Natuurlijk komt op die momenten altijd zijn vader ter sprake. ‘Kleine Kluivertje’, zoals Koeman hem eerder tijdens een persbabbel noemde, weet inmiddels wel hoe het werkt. “Het is heel speciaal denk ik als vader en zoon hetzelfde doen. Ik moet nog veel meer bewijzen, maar debuteren is al een speciaal moment.”

Met wat geluk had Kluivert nog een assist kunnen bijschrijven met zijn invalbeurt. Zijn voorzet op Guus Til, die andere debutant - van AZ - miste net de juiste richting. Op dat moment hadden collega’s Matthijs de Ligt (2) en Donny van de Beek (1) al drie assists achter hun naam staan. Een assist van Kluivert had het kwartet compleet gemaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >