Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert over ontvangst uitvak: 'Winnen en verliezen samen'

Nee, Vitesse-uit gaat niet de boeken in als succesnummer. We gaan ons het bezoek aan Arnhem (3-2) herinneren als het moment waarop Ajax zwaaide met de witte vlag. Het doet altijd pijn als de witte vlag tevoorschijn komt, merkte Justin Kluivert naderhand.

05 maart 2018 - 14:46
UsershyraDesktopajax_dataimages99bdc1a3ee7c4e0e1fe5cdb2acb81a35_normal
Onder aanvoering van Eiting zoeken de spelers het uitvak op. © De Brouwer

Kluivert kwam in de Gelredome zelfkritisch uit de hoek, al werd hem door Ronald de Boer juist nog een gebrek hieraan verweten omdat hij op een bepaalde manier zou hebben gereageerd bij zijn wissel.

“Ik wil een speler zijn die het team op sleeptouw neemt, maar dit was niets. Ik moet veel meer laten zien. Er staan. Ik baal ervan dat dit niet is gelukt,” aldus Kluivert tegenover De Telegraaf.

Kluivert was kritisch op zichzelf, maar voelde ook geen steun van het uitvak. Er reisden zo’n duizend Ajacieden mee naar Arnhem, maar de supporters zagen hun club ploeteren en totaal niet thuisgeven.

Het spel was zo apathisch en slecht dat er tussen diverse liederen door geluiden klonken als ‘voetballen, voetballen, voetballen’. De woede direct na het affluiten loog er ook niet om, maar na enige aarzeling kwamen de spelers toch richting uitvak.

Gek genoeg ging Carel Eiting voorop. De jongeling speelde dit seizoen nog amper, maar om een of andere reden kwamen ook de wisselspelers het veld op. Dat gebeurt al bijna nooit, laat staan dat een wissel het sein geeft om de hoek met het uitvak op te zoeken.

Net als vorige week, na de teleurstellende remise tegen ADO Den Haag (0-0), was er van enige vrolijkheid tijdens de interactie geen enkele sprake. Dat steekt Kluivert weer. “Als we kampioen worden, vieren de supporters met ons mee. Dus verliezen doen we ook samen.”

Ook opvallend was het uitgebreide klappen van Hakim Ziyech. We weten oprecht niet hoe we dat moeten inschatten. Over het algemeen klapt Ziyech niet of nauwelijks en het juichen gaat ook niet altijd even enthousiast, maar nu stond-ie vooraan met zijn handen boven zijn hoofd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >