Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Kleine Kluivertje’ zingt een liedje voor de bondscoach

Het is een traditie voor groentjes bij het Nederlands elftal: je moet een liedje zingen voor de groep. Bijdehandje Justin Kluivert pakte dat echter vrij slim aan, vertelde bondscoach Ronald Koeman.

23 maart 2018 - 08:45
UsershyraDesktopajax_dataimagesc9a7336e6e05cd6443fca793437d25a5_normal
Kluivert moet een liedje zingen, hi ha ho! © Pro Shots

Je debuut maken in de selectie van Oranje is op zichzelf al razend spannend, maar de traditie dat je voor de groep moet gaan staan om een liedje te zingen, is zo mogelijk nog veel spannender. Ook Kluivert moest daar in de bossen van Zeist aan geloven.

Sterker nog, als jongste debutant in de groep moest hij zelfs het spits afbijten. Nou krijg je de kleine aanvaller al niet snel nerveus, maar net als vaak op het veld was hij ook nu de anderen te slim af door simpelweg de jarige bondscoach - hij werd 55 - toe te zingen.

Koeman vertelde deze anekdote met een gulle glimlach en pretoogjes tijdens de persbabbel in aanloop naar de oefeninterland tegen Engeland, vanavond in de Johan Cruijff Arena.

“De spelers feliciteerden me ’s ochtends netjes en de nieuwelingen moesten in de avond een liedje zingen. De jongste was als eerste en dat kun je wel voorstellen wat Kleine Kluivertje zong: ‘Lang zal-ie leven.’ Ja, hij is een slim mannetje.”

Dat kun je gerust stellen, want Kluivert kreeg hiermee de hele selectie aan het zingen. Vervolgens kon hij relaxed achterover leunen om te zien hoe de andere debutanten het ervan afbrachten toen ze hun liedje ten gehore moesten brengen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >