Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax verliest weer van Kowet en moet koppositie afstaan

Jong Ajax is koploper af. Na vrijdagavond te hebben verloren van Go Ahead Eagles ging NEC de ploeg van Michael Reiziger voorbij. Op de Toekomst won de ploeg uit Deventer verdiend met 0-2. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd overigens met 4-1 verloren. Voor Jong Ajax betekende het de tweede nederlaag in de laatste drie wedstrijden.

10 maart 2018 - 11:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesfafebfc477e4cd9504df21c9aabb4e6c_normal
Bergsma baalt. © Pro Shots

De avond begon nog heugelijk. Nick Viergever, die sinds november geen officiële wedstrijd meer gespeeld had, begon als centrale verdediger in de basis en maakte een uur vol. Na afloop sprak hij van een geslaagde rentree op persoonlijk vlak. “Met mijn enkel ging het goed.”

Nog voor het eerste half uur liet Go Ahead zien dat het niet vreesde voor de koploper. Via een keurig aangesneden vrije trap werd er op de lat gekopt. Keeper Stan van Bladeren zat er overigens dicht bij. Een minuut later zag Van Bladeren er minder goed uit. Bij een hoekschop dook hij onder de bal door, waarna een verdediger de bal van de lijn schoot.

Een paar minuten later kregen de Amsterdammers echter een buitenkans om tegen de verhoudingen in alsnog te scoren. Dennis Johnsen soleerde vanaf links en werd binnen de zestien onderuit gehaald. Zian Flemming, die met zijn twee rake strafschoppen tegen Almere City nog een overwinning uit het vuur sleepte, ging achter de bal staan. Zijn inzet strandde op de keeper, die de bal zonder al te veel moeite kon keren.

In de tweede helft bleek hoe duur de gemiste strafschop Jong Ajax zou komen te staan. Rond het uur, en vlak na de wissel van Nick Viergever, kwam Rick Ketting gemakkelijk voor zijn man en kopte hij een hoekschop feilloos binnen.

De buit was voor de nummer zeventien van de Jupiler League binnen nadat Azor Matusiwa Pieter Langedijk neerhaalde in het strafschopgebied. Eerstgenoemde kreeg rood, laatstgenoemde verzilverde de gegeven penalty. 0-2.

Jong Ajax was met een man minder niet in staat een slotoffensief te beginnen. De laatste minuten waren het aanzien derhalve niet waard. Meer dan 120 kilometer verderop klonk ook het fluitsignaal bij NEC – FC Volendam. Door de 3-0 einduitslag daar staat NEC nu een punt voor op Jong Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >